Samen in Zaken
Bedrijven

Social engineering als technisch hulpmiddel bij ethical hacking

Social engineering als technisch hulpmiddel bij ethical hacking

Er lijkt altijd een online debat bezig te zijn over de penetratietest. Over wat het is en wat het niet is. Iedere pentester wil de gaten blootleggen in een netwerk. Op die manier kan hij door ethical hacking de kwetsbaarheden detecteren en het systeem beveiligen voordat echte hacker ze gebruiken.

Social engineering in een penetratietest

Social engineering wordt op een paar verschillende manieren gebruikt. De eerste manier is het belangrijkste onderdeel van een penetratietest door phishing/web-aanvallen, telefonische uitlokkingsaanvallen of in-person/onsite-aanvallen. Elk heeft zijn eigen moeilijkheidsgraad en zijn eigen lagen van haalbaarheid. Ten tweede kunnen er tijdens social engineering telefonische uitlokkingstechnieken gebruikt worden om te testen of personeelsleden details zouden vrijgeven over leveranciers. Daarna worden die gegevens gebruikt om online phishing-aanvallen op te zetten.

Waarom zou u ethical hacking laten toepassen

Als de slechteriken tijd besteden aan het gebruik van aanvallen, zou een bedrijf dat serieus werk maakt van beveiliging de tijd en het geld moeten besteden aan het testen en opsporen van dit soort aanvallen. Sommigen vinden het tijdrovend en duur maar er zijn geen alternatieven. Steek uw hoofd niet in het zand en bid niet dat u nooit zal aangevallen worden. Het is beter om u goed voor te bereiden en ethical hacking te laten toepassen. Wees ervan overtuigd dat deze proactieve stappen u de ontreddering en de schaamte bij een echte hacking zullen besparen.

Enkele belangrijke spelregels bij ethical hacking

De ethical hacker houdt zich aan een strak plan en blijft bij de gestelde doelen. Hij is gebonden aan vertrouwelijkheid en niet-openbaarmaking van gebeurtenissen die zich tijdens het hackingproces ontvouwen aan iemand anders dan de organisatie en de betrokken autoriteit.

Een ethical hacker weet dat zijn daden geen schade mogen toebrengen aan de rechten van anderen. Ze houden hun methode ook geheim zo dat ze later niet als een gereedschap kan dienen voor een kwaadwillige hacker.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.auxzenze.nl/