Samen in Zaken
MKB

De geschiedenis van slotenmakers

De geschiedenis van slotenmakers

Op het moment dat mensen belang en waarde hechtten aan materiële objecten, beseften ze dat het nodig was om deze objecten veilig te houden en te beschermen. Deze culturele en monetaire behoefte zorgde voor de komst van de uitvinding van sloten en sleutels. Het beroep van slotenmaker, meester van de kunst van het ontwerpen, maken en installeren van sloten en sleutels, is één van de oudste vormen van engineering van beveiligingsapparaten en -instrumenten in de geschiedenis.

Begin van slotenmakers
In het oude Babylon en Egypte, ongeveer 4000 jaar geleden, creëerden slotenmakers houten werktuigen die gebruik maakten van de essentiële principes van pin-tumblrs om vrije beweging van de grote houten bar te voorkomen die deuren dicht zou houden. De pinnen konden alleen worden verschoven met behulp van een zeer grote houten sleutel (die was gemaakt in de vorm van een moderne tandenborstel) die in het slot was geplaatst en naar boven werd bewogen, waardoor de deur werd ontgrendeld. Een van deze oude sluizen werd ontdekt in een opgraving van het Assyrische rijk in Khorsabad, in de buurt van de bijbelse stad Nineveh. Dit slot is naar schatting rond het jaar 704 v.Chr. Gecreëerd.

Middeleeuws metaalwerk
De oorsprong van slotenmakers kan worden gekoppeld aan het beroep van smeden. Smeden zijn ingenieurs die werken met metallurgie, apparaten smeden uit staal en ijzer. Tijdens de Middeleeuwen, werden smeden belast met militaire productie-gereedschappen van oorlog (wapens, verdedigingsitems) voor hun monarch en leiders. Naarmate de tijd verstreek, besloten sommige smeden met grote vaardigheid met betrekking tot sloten en sleutels zich hierin te specialiseren – dit is wanneer slotenmakerij, als een specifiek beroep, werd geboren. Slotenmakers waren bekwame metaalarbeiders, gezegend met de kennis van het vormen van metaal naar hun keuze, en de mogelijkheid om met de hand een breed scala aan originele stukken te maken die in sleutels, sloten of gereedschappen voor het vijlen van sleutels en sloten kunnen worden opgenomen.

Industriële perfectie
Toen de industriële revolutie plaatsvond, werden slotenmakers een absoluut onbetaalbaar en noodzakelijk onderdeel van de samenleving. Nadat geavanceerde metallurgie onder de knie was, werden sloten en sleutels gemaakt om veel duurzamer en duurzamer te zijn. Veel slotenmakers konden ontwerpen aanpassen en verbeteren die al generaties lang niet waren veranderd. Toen de industriële massaproductie onder de knie werd, begon het vakgebied van de slotenmakers te veranderen. Goedkopere industriële sloten haalden het bedrijf weg van bekwame individuele ambachtslieden – het vak opsplitsen in drie domeinen – degenen die industriële sloten repareren (vermengd met individuele stukken of reparatie-aspecten van in de fabriek gefabriceerde sloten, degenen die sleutels kopiëren voor burgers die er meer nodig hebben voor persoonlijk gebruik, en degenen die zijn uitbesteed voor grote beveiligingsbedrijven die massale beveiligingskluizen ontwerpen voor banken, musea en overheden.

Tegenwoordig werken de meeste slotenmakers, zoals wij van slotenmaker Den Haag, vanuit een winkel – een centraal punt waar ze het meeste of het grootste deel van hun werk voltooien. Ze maken gebruik van hardware die bedoeld is om met deuren te communiceren – scharnieren, raamreparaties, sluiters, enz.), Evenals aangepaste beveiligingslagen voor instellingen (het creëren van vele lagen sloten die beschermen tegen gedwongen binnenkomst) of werken op speciale gebieden – zoals forensische slotenmakerij (degenen die de methode van binnenkomst voor politieonderzoeken bepalen) of deskundigen op het gebied van automobielsloten, die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen en repareren van autosloten. Het is behoorlijk verbazingwekkend om te bedenken hoeveel variëteit, vaardigheden en expertise er tegenwoordig zijn in slotenmakers – het is een lange rit sinds het oude Assyrië geweest, maar slotenmakers blijven een noodzakelijk hoofdbestanddeel van elke werkende samenleving.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag