Samen in Zaken
Bedrijfsvoering

Cursus zakelijk Frans

Frans behoort tot de romaanse talen, omdat het uit het Latijn is voortgekomen. De taal wordt gesproken in Frankrijk, deel van België, Luxemburg, een deel van Zwitserland, grote delen van Afrika, Québec, Haïti, Zuidoost-Azië en de Franse koloniën. Er spreken zo’n 115 miljoen mensen die Frans spreken als moedertaal en 85 miljoen mensen die Frans spreken als tweede taal. Frans staat op nummer 14 in wereldtaal ranglijst.

Als taal van de bestuurlijke elite is het Frans vanaf 1066 in Engeland eeuwenlang een factor van belang geweest en heeft blijvende sporen nagelaten in het oorspronkelijke Angelsaksische Engels. Pas in 1258 werd er in Engeland weer voor het eerst een officieel document in het Engels opgesteld. Frans is nog steeds, ondanks de opkomst van het Engels, een belangrijke taal in het diplomatiek verkeer het is dus zeker handig om een cursus zakelijk Frans te volgen. Nog een reden om een cursus zakelijk Frans te volgen is dat tot in de eerste helft van de 20e eeuw Frans de belangrijkste internationale taal was. Veel Fransen kunnen dan ook niet goed Engels, doordat ze hier trots op zijn en het liefst dit zo willen houden. https://vddriftverpakking.nl/verpakkingsmachines/dozensluitmachine/

In Nederland is Frans geen verplicht vak op scholen, maar op de meeste scholen is het wel een keuze vak om te leren. Op sommige scholen is het wel verplicht om een tweede vreemde taal te leren meestal is er dan keuze uit Duits en Frans te volgen. In Vlaanderen is Frans op de lagere school altijd een verplicht vak in het vijfde en zesde leerjaar. Het staat de scholen vrij om al eerder met Frans te beginnen. Voor scholen in taalgrensgemeenten, faciliteitengemeenten en Vlaamse scholen in het Brussel gewest start de studie van het Frans minstens vanaf het derde leerjaar. In het secundaire onderwijs is het een verplicht vak, behalve in sommige richtingen van het beroeps secundair onderwijs.

De meeste wijnimport komt vanuit Frankrijk dit is 28% van de totale inport van 2012. Een kwart van alle ingevoerde granen komt uit Frankrijk. De auto import is het laagste van de handel met Frankrijk. Maar Nederland handelt wel met Frankrijk dus doe je wat in de handel dan is het zeker handig om een cursus zakelijk Frans te volgen. Misschien heb je vroeger wel Frans gehad op school, maar moet je dit nog even bijspijkeren voor een top resultaat of heb je het nog nooit gehad dan is een cursus zakelijk Frans ideaal.

Bezoek de website voor meer informatie : https://vddriftverpakking.nl/verpakkingsmachines/dozensluitmachine/