Samen in Zaken
Financien

Bedrijfsovername specialisten vindt u bij Havendijk

Bedrijfsovername is een van de drie pijlers van Havendijk uit Gorinchem. Bedrijfsoverdracht kenmerkt zich meestal door langere processen. Emoties spelen een belangrijke rol bij overnames.

Bedrijfsovernames, zowel aankoop als verkoop, komen in diverse vormen voor. De consultants van Havendijk kennen ze allemaal en hebben ervaring met alle vormen. En hoe eerder Havendijk bij het proces betrokken raakt hoe beter ze u natuurlijk van dienst kunnen zijn.

Er zijn verschillende manieren om uw bedrijf te verkopen. De visie van Havendijk gecombineerd met uw wensen zorgt voor het goede uitgangspunt om het verkooptraject te beginnen. In het geval van verkoop is van belang of u uw onderneming geleidelijk wil verkopen of dat u er toch voor kiest om alles in het geheel in een keer te verkopen. Ook kan het zo zijn dat u slechts een gedeelte van uw onderneming wil verkopen, aan wie wilt u het verkopen? Dit kunnen ook verschillende of meerdere partijen zijn van familie tot Private Equity partijen. Wat is uw onderneming eigenlijk waard en welke consequenties heeft de verkoop van uw bedrijf allemaal?

Wat is uw bedrijf waard? Wat moet het bedrijf dat u wilt kopen kosten en is dat een reele vraagprijs? Afhankelijk van uw bedrijfsspecifieke situatie gebruikt Havendijk één of meer van deze waarderingsmethodes om de waarde te bepalen. Schakelt u Havendijk in bij uw familie-overdracht dan mag u van de ervaren consultants verwachten dat ze met een kritische blik zullen kijken naar de voorgenomen bedrijfsoverdracht. Heeft de beoogde opvolger de ondernemerskwaliteiten waar het bedrijf behoefte aan heeft? Hoe verhoudt de opbrengst zich tot een overnametransactie op de vrije markt? 

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.havendijk.nl