Samen in Zaken
Image default
Banen en opleidingen

Vacature voor accountant

Zou jij graag een accountant willen worden? En woon jij in de regio Utrecht? Dan is er gelukkig een vacature assistent accountant Utrecht. Hier kan jij terecht als jij op zoek bent naar een baan. Er zijn gelukkig voldoende vacatures beschikbaar aangezien de economie vandaag de dag ontzettend goed draait. Hierdoor zal je al vrij snel een baan gevonden hebben op het moment dat jij gebruik maakt van vacaturebanken waarop meerdere vacatures worden aangeboden. Zorg dat jij goed gebruik maakt van het internet en een goede sollicitatie doet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het insturen van een motivatiebrief zonder taalfouten.

Taken van een accountant

Een accountant is binnen een bedrijf verantwoordelijk voor de boekhouding en administratie. Dit geldt hoe dan ook, of het bedrijf nou groot is of klein, uit is op het maken van financiële winst of een non-profit bedrijf is. Als accountant ben jij verantwoordelijk voor de administratie van klanten. Je werkt simpelweg voor personen. Je bent verantwoordelijk voor het goed bijhouden van alle financiële zaken binnen het bedrijf. Verder houd jij de administratie bij en geef je advies op financieel niveau. Het is er belangrijk dat jij de financiële gegevens controleert zodat het bedrijf op een gezonde manier met geld omgaat. Verder moet jij verslagen maken van alle financiële zaken die spelen in het bedrijf.

Accountant en boekhouder

Wat is nou het verschil tussen een boekhouder en een accountant? Die twee worden nog wel eens door elkaar gehaald. Het verschil ligt in de opleiding. Als jij een boekhouder wilt worden moet jij een opleiding volgen van jaren op de hogeschool of op de universiteit. Als jij een accountant wil worden dan moet jij een stage van drie jaar lopen. Vaak heb jij na afloop van die stage een aantal extra taken en bevoegdheden dan een boekhouder.

Communicatief talent

Wat erg belangrijk is als jij accountant wil worden is dat je niet alleen goed met cijfers bent maar tevens goed bent op communicatief vlak. Het is immers aan jou om alles op financieel gebied binnen en buiten het bedrijf uit te dragen op een manier die te begrijpen is voor iedereen. Als jij niet in staat bent om een financieel overzicht uit te leggen richting een groep kan je niet verwachten dat mensen jou zullen bijvallen. Verder moet jij bijvoorbeeld richting de belastingdienst kunnen aantonen dat binnen het bedrijf op een fatsoenlijke wijze met geld wordt omgegaan. Dit doe je door heldere verslaggeving en door uitstekende en overzichtelijke financiële rapportages.

De ideale baan

Concreet ben jij misschien op zoek naar de ideale baan voor jou. Hierbij is het belangrijk dat jij van tevoren voldoende verschillende vacatures naast elkaar legt en vergelijkt met elkaar. Maak hierbij bijvoorbeeld gebruik van een vacaturebank. Kijk naar de arbeidsvoorwaarden, de werktijden, de functie en natuurlijk het salaris. Voor de laatste variabele geldt dat deze zal oplopen op het moment dat jij voor een langere tijd bij hetzelfde bedrijf werkt. Bestudeer verder de reputatie van het bedrijf zodat jij zeker weet dat jij op de juiste werkvloer terecht komt.

Tip: Kijk eens op Boekjewinst.nl.