Samen in Zaken
Boekhouding

Belastingadvies Assen vinden

 

De belastingen doen is vaak een klus waar Nederlanders doorgaans niet op zitten te wachten. Toch is het belangrijk veel tijd en aandacht aan de belastingen te besteden, omdat dit anders kan leiden tot boetes en foutieve aangiftes. Door foutief uitgevoerde aangiftes kunnen er torenhoge naheffingen op de mat vallen.

 

Daarom besteden veel particulieren en bedrijven hun belastingaangifte uit aan een belastingadviseur. Belastingadviseurs zijn overal in ons land te vinden. Het vinden van het juiste belastingadvies in Assen is dan ook niet erg ingewikkeld. Toch zijn er wel zaken waar men op dient te letten.

 

Iedereen is belastingadviseur

In landen rondom ons heen is het beroep van belastingadviseur een beschermd beroep. Toch is dit in Nederland niet het geval. Iedereen mag in Nederland belastingadvies geven, want belastingadviseur is in ons land geen beschermd beroep.

 

Echter, er is wel een manier om de juiste belastingadviseur te vinden. Typ op google maar eens in: ‘Belastingadviseur Assen’ en er komen heel wat adviseurs tevoorschijn in Assen. Er zijn gelukkig ook adviseurs die gecertificeerd zijn. Wij raden het gebruik van een gecertificeerd adviseur aan. Er zijn verschillende redenen waarom het slimmer is een adviseur te kiezen die gecertificeerd is in wat hij doet. Een gecertificeerde belastingadviseur heeft namelijk een universitaire opleiding- of Hbo-opleiding gedaan op fiscaal gebied. Daarnaast volgt een gecertificeerde adviseur periodiek bijscholingscursussen. Er gelden wel degelijk regels voor het uitoefenen van dit beroep.

 

Dit betekent dat de cliënt sterker staat in beroep tegen een gecertificeerde adviseur, dan tegen een belastingadviseur die niet de juiste certificaten bezit. Een belastingadvies in Assen is dus zo gevonden, maar het is belangrijk de juiste belastingadviseur te kiezen. Veel mensen verwarren een belastingadviseur ten onrechte met een accountant, terwijl deze twee beroepen niet hetzelfde betekenen.

 

Verschil belastingadviseur en accountant

Stel: u wilt een belastingadvies in Assen. Dan is het zaak het verschil te kennen tussen een accountant en een belastingadviseur. Een accountant maakt ieder jaar de jaarrekening op en controleert daarnaast de administratie. Ook de accountant krijgt te maken met fiscale zaken. De meeste accountants geven wel eens een fiscaal advies, bijvoorbeeld bij het doen van de omzetbelasting.

 

Maar bij ingewikkeldere belastingzaken, raadt de accountant vaak een belastingadviseur aan. Een gecertificeerde belastingadviseur is gespecialiseerd in belastingzaken. Dat kan een hoop problemen met de Belastingdienst besparen. Op deze manier voorkomt men hoge naheffingen en hoeft de cliënt zich geen zorgen meer te maken over de belastingaangifte.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.oostrawevers.nl/specialisme/belastingen/