Samen in Zaken
Bedrijfsvoering

incassobureau no cure no pay

Incassobureau No Cure No Pay

In alle sectoren kun je als MKB ondernemer actie zijn.  In de detailhandel, de industrie, de visserij, etc. etc. Soms komt het bedrijf dan voort uit de familie. Een familiebedrijf noemen ze dat dan .  De meeste van deze ondernemingen bestaan dan al decennia lang. Soms kunnen deze bedrijven daarna ineens door allerlei factoren in de problemen komen. Dit is de laatste jaren bijvoorbeeld gebeurd in de landbouwsector. Europese wetten hebben er eigenlijk voor gezorgd dat veel boeren in Nederland dan failliet zijn gegaan. De kinderen van deze ondernemers zijn daarna ook niet meer bereid de boerderij over te nemen. Ook zijn er de laatste jaren veel MKB bedrijven in de problemen gekomen. Betalingen van hun bonnen blijven daarop langer open staan. Faillissementen onder deze bedrijven zijn daarna vaak het direct gevolg. Het inschakelen van een Incassobureau No Cure No Pay is vervolgens een goede optie.Krediet is dan niet meer nodig of in ieder geval minder.

De kans bestaat dat de schuldenaar  daarop failliet gaat.  Degene die het hardste roept wordt vervolgens als eerste betaald.

No Cure No Pay, is daarna de standaard werkwijze van het incassobureau. 

Als er niets geïncasserd wordt dan heb je vervolgens ook geen kosten.

Kleine facturen kunnen ook ter incasso aangeboden worden. Meestal worden er geen dossierkosten berekend.

Betaalt debiteur dan alsnog niet dan is een gang naar de rechter een optie.  De bon wordt op die manier misschien alsnog betaald. Beslaglegging op een voertuig is daarop ook mogelijk.  De kosten voor procederen zijn de laatste jaren wel fors omhoog gegaan.

Is de debiteur vervolgens verhuisd. Dan kan de incassopartij door onderzoek vaak achter zijn of haar adres komen. Kosten worden hiervoor door een goed incassobureau niet berekend.

Meestal kan Een deurwaarderskantoor de onderneming dan ook helpen met debiteurenbeheer. Zo kan er bijvoorbeeld een pre incasso naar de debiteur  verstuurd worden.   

 

De deurwaarder  berekent hier soms wel en soms geen kosten voor.

Een incasso opdracht bij een Incassobureau No Cure No Pay aanbieden

Wanneer de beslissing is genomen door de ondernemer. Om zijn openstaande rekening daarna ter incasso aan te bieden. De factuur moet dan worden ingediend bij de deurwaarder. Een goed incassobureau zorgt er voor dat dit daarop via de website kan. Er moet dan een online account aangemaakt worden. Waarna de openstaande bon dan online kan worden ingediend. Vervolgens gaat de deurwaarder met het dossier aan de slag. De debiteur wordt aangeschreven en er worden dan bij hem incassokosten in rekening gebracht. De hoogte daarvan wordt daarna bepaald door de wet. Betaalt de schuldenaar de nota . Dan vind de financiële afwikkeling zo snel mogelijk plaats. Wordt er niet betaald door de schuldenaar. Dan bestaat de mogelijkheid om de schuldenaar  via de rechter aan te pakken. De kosten zijn tegenwoordig hiervoor ontzettend hoog. Je moet je vervolgens goed afvragen of de kosten opwegen tegen de baten.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.billincasso.nl/nl/incassobureau-no-cure-no-pay.html