Samen in Zaken
Bedrijfsvoering

De salarisverwerking makkelijker dan ooit

De salarisverwerking kan aan het eind van de maand toch weer een hoop tijd in beslag nemen. Dit is iets waar je vaak weinig zin in hebt als ondernemer. Dit is natuurlijk begrijpelijk, want je wil je tijd liever anders besteden dan aan het regelen van de loon administratie. Een goede oplossing hiervoor is het inzetten van een loonservice. Dit is voornamelijk handig bij de branches die een ingewikkelde cao hebben. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld de Schilders cao of de bouw cao. Deze hebben allemaal een vrij ingewikkelde cao regeling en kan best nog wel ingewikkeld zijn op het moment dat er veranderingen plaatsvind.

Met behulp van een bedrijf dat zich specialiseert in salaris administratie kun je ervoor zorgen dat alles toch goed op rolletjes verloopt en gemakkelijk en snel gedaan kan worden. Op deze manier weet je zeker dat alle regels die toegepast moeten worden in verband met de cao geregeld worden. Dit scheelt ook weer een hoop uitpluis werk, omdat je hier ook normaal rekening mee moet houden. Als ondernemer heb je natuurlijk niet altijd de tijd om alles in de gaten te houden op het gebied van de cao’s.

Als je een groter bedrijf hebt en gebruik maakt va een apart human resource afdeling dan kan het nog wel eens slim zijn om gebruik te maken van een HR salarisservice. Met een salarisservice voor de human resource afdeling kun je de tijd die HR moet steken in de salarisverwerking aanzienlijk doen afnemen. Dit is natuurlijk weer beter voor het bedrijf, want zo kan HR zich beter richten op andere zaken die misschien wat belangrijker zijn. Uiteindelijk moet de salaris verwerking toch gedaan worden om je werknemers tevreden te houden. Het is daarom vaak niet een heel slecht idee om te kijken naar wat de mogelijkheden zijn.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.cbbs.nl