Samen in Zaken
Financien

Geen geld, wat nu ?

Geen geld, wat nu?

Niet iedereen heeft van zichzelf de financiele positie om bepaalde dingen direct aan te kunnen schaffen. Een luze vakantie, een auto of een huis kopen – juist deze grote uitgaven zijn voor veel mensen onbereikbaar. Gelukkig is het juist voor dit soort grote uitgaven mogelijk om geld te lenen. Vroeger kon dit alleen via de bank, maar met de tijd zijn er ook speciale bedrijven op de markt gekomen die kredieten verstrekken. Tegenwoordig kan het zelfs via internet. Een lening afsluiten via internet is goedkoper en makkelijker dan via de bank. Het blijft natuurlijk wel gewoon een lening, dus het kost nog steeds meer geld dan niet lenen en je moet nog steeds alle voorwaarden goed doorlezen. Over het algemeen kan een lening afsluiten via internet echter wel veel voordelen opleveren ten opzichte van een lening via de bank of kredietverstrekker.

Hoe werkt geld lenen via internet?

Het principe van geld lenen is als volgt: je vraagt bij een kredietverstrekker een bepaald bedrag aan. Wanneer alles rond is krijg jij dit geldbedrag en kun je doen wat je ermee in de planning had. Na een tijdje moet je het eld terugbetalen. Daarnaast betaal je ook nog rente. Uiteindelijk betaal je dus meer dan je oorspronkelijk hebt gekregen – geld lenen kost geld. Pas hier dus wel altijd mee op en zorg ervoor dat je zeker weet dat je niet alleen het geld, maar ook de rente kunt betalen. Elke kredietverstrekker heeft weer andere leningen en rentetarieven, dus kijk en vergelijk alvorens je een lening afsluit. Ook online zijn er verschillende websites en tools die onafhankelijk voor je kunnen vergelijken. Hier gebruik van maken is geen overbodige luxe. Geld lenen: online versus niet online Bij online geld lenen kun je denken aan een paar voordelen. Je krijgt niet te maken met lange afspraken op een kantoor waar je speciaal naar toe moet komen. Je regelt alles snel en gemakkelijk zelf vanuit je eigen woonkamer. Dit scheelt tijd en tijd is geld. Ook is het zo dat geldverstrekkers op internet geen bedrijspanden hebben om te onderhouden of medewerkers die ze moeten betalen. Ze zullen vaak dus kredieten aan kunnen bieden tegen scherpe rentes en ook dit is een voordeel. Over het algemeen ben je met een lening via internet dus goedkoper uit. Let echter wel op, de risico’s van een lening blijven hetzelfde, of je het nu via het internet doet of niet. Vergelijk nog steeds alle aanbieders met elkaar en lees dus nog steeds alles voordat je akkoord gaat met het afsluiten van een lening.

Bureau Krediet Registratie

De naam zal je vast wel bekend voorkomen. Het Bureau Krediet Registratie (kortweg ook wel: BKR) is een instantie die zorgdraagt voor de registratie van alles omtrent geld lenen. Wanneer je geld gaat lenen kom je dus met het BKR in aanraking. Ze registreren je persoonsgegevens, je lening of of je netjes aflost of juist niet. Geldverstrekkers kunnen deze gegevens opvragen voor ze je een leing verstrekken en zo weten zij of ze aan jou een betrouwbare debiteur hebben. Sta je in een positief daglicht bij het BKR, dan zul je minder moeite hebben met het verkrijgen van een lening, en andersom zal het lastiger worden naarmate je negatiever staat geregistreerd bij het BKR.

Bezoek de website voor meer informatie :