Samen in Zaken
Woning en Tuin

Top 3 plafondlampen

Plafondlampen

Ben je op zoek naar een mooie plafondlamp dan is de computer een prima medium om je een beetje te oriënteren op dat gebied. Een plafonnière zoals deze lamp met een duur woord heet kan eigenlijk op elke plek in huis gebruikt worden. 
Kinderkamer, bad- of woonkamer hebben allemaal een verlichtingspunt waar een plafondlamp opgehangen kan worden.

Heel veel plafondlampen zijn gemaakt van kunststof. Deze zijn voor iedereen goed betaalbaar. Maar er zijn ook plafonnières met een glazen kap. Deze zijn van een andere kwaliteit en vaak wat duurder.

Led- of spaarlamp

In de plafondlamp kan gebruik worden gemaakt van een Led-of spaarlamp. Dit zijn de lampen die vooral geschikt zijn voor badkamer of keuken omdat deze daar enige tijd achter elkaar branden.
Met een Ledlamp bespaar je al snel zo’n 50% op de energiekosten.Dit is goed voor de portemonee en het milieu.
De spaarlamp werd in de jaren ’70 ontwikkeld en kwam in de 80-tiger jaren op de markt. Ze waren toen vrij prijzig. Tegenwoordig goed betaalbaar en de huidige generatie spaarlampen geven een hoog rendement aan licht vergeleken bij de eerste spaarlamp die op de markt kwam.

Een nadeel van de spaarlamp is dat veel mensen het licht niet als prettig ervaren.
Vergeleken met de led-lamp wordt de spaarlamp erg heet. Ze verspillen dus energie aan warmte. Spaarlampen worden ook omdat ze zo heet worden erg breekbaar. Een nadeel is ook dat de spaarlamp een tijdje moet branden voordat deze op volle sterkte is. Dit is op een plek waar je maar even moet te zijn erg irritant. Dan kun je beter voor een Led-lamp kiezen.

Welke lamp in welke ruimte?

Een van de lastigste dingen bij het inrichten van een ruimte is de verlichting. Waar ga je wat neerzetten of ophangen.
Hoe verdeel je de lichtpunten in je huis. In welke ruimte ben je veel aanwezig en waar brandt het licht wat langer.

Allemaal vragen die met een paar simpele aanwijzingen verholpen kunnen worden.

Aanwijzingen

. Wanneer je een goed verlichtingsplan wilt maak dan een plattegrond van je interieur. 
. Per ruimte bekijk je wat de functie’s van de verlichting moeten zijn. Waar zet je een
schemerlamp neer, hang je een muurlampje op en waar is het nodig om een plafondlamp op 
te hangen.
. Basisverlichting is erg belangrijk. Inbouwspotjes en plafondlampen behoren tot deze 
groep. Zorg voor dimmers om de lamp zachter te laten branden.
. Kijk verder waar sfeerverlichting nodig is.
. Ook accentverlichting is functioneel om te gebruiken wanneer je een mooi schilderij 
hebt om extra te belichten.

Plafondlampen top-3

Het is nogal moeilijk om een top 3 van plafondlampen samen te stellen. Daarom een kleine omschrijving van drie verschillende plafonnières die in het interieur gebruikt kunnen worden. 

Badkamerplafonnière Bossini

Deze plafondlamp is ontwikkeld voor de badkamer en kan tegen een spatje water. De lamp bestaat uit een ronde metalen plaat met een doorsnede van 24 cm en een dikte van 8 cm. Hier zijn als het ware 3 glazen bollen op gemonteerd. Kan geleverd worden met een dimmer en kan ook in andere ruimtes gebruikt worden. Een prachtige lamp die geschikt kan zijn voor een moderne inrichting. 

Plafondlamp Philips myliving Octagon

Een hele simpele lamp van Philips die je in bijvoorbeeld een toilet kan hangen. Een mat-chrome lamp met een doorsnede van 31 cm. Aan de onderzijde van de lamp “dus waar je tegenaan kijkt” is van doorzichtig kunststof. Een simpele lamp die in gang en toilet niet misstaat. 

Aluminium krullenlamp

Een prachtige designlamp die bestaat uit aluminium krullen met zes halogeenlampjes. Een echte aandachtstrekker tegen het plafond. Deze lamp heeft een sfeerverhogende functie en is prachtig in een woningstijl met design-accessoires. Door de krullen in de lamp zitten als het ware flexibele armpjes met aan de uiteinden een halogeen lampje.

Kijk voor nog meer plafondlampen op de diverse website’s.

Bezoek de website voor meer informatie : http://lighty-blog.tumblr.com/