Samen in Zaken
Boekhouding

Ook jij kunt je online boekhouding helemaal zelf doen.

De boekhouding, niet de leukste taak. Maar met online boekhouden maak je het wel een heel stuk gemakkelijker. Je kunt met verschillende boekhoudprogramma’s zelf boekhouding doen. Wat voor lagere kosten zorgt, omdat je geen boekhouder meer nodig hebt.

Je bent niet de enige die boekhouden liever wilt uitbesteden. Maar waarom? Er zijn heel veel handige boekhoudprogramma’s waarmee je eenvoudig de boekhouding op orde kunt brengen. Of je nu behoefte hebt aan het versturen van facturen, bijhouden van de omzet of het op orde hebben van belasting voor de kwartaalaangifte. Met een goed online boekhoudprogramma ben je er helemaal klaar voor. Om over het belangrijkste onderdelen van boekhouden nog maar te zwijgen. Je hebt bijvoorbeeld een actueel overzicht van hoe je ervoor staat. Of dat er nog facturen open staan die betaald moeten worden. Wat ervoor zorgt dat je direct kunt schakelen en actie kunt ondernemen.

De voordelen van een goede boekhouding zijn indrukwekkend. En online boekhouden heb je ook nog eens snel onder de knie. Want veel programma’s bieden je een uitstekend overzicht van wat je moet doen. Met online boekhoudprogramma’s is de boekhouding geen hogere wiskunde meer.

Hoewel je misschien denkt dat online factureren het voornaamste is dat je zult gebruiken moet je ook weten dat het inzien van betalingen, verwerken van betalingen en het overzicht van belasting zeker ook een bijkomend voordeel zijn. Jij kunt niet alleen zelf boekhouding doen, maar ook tijdig schakelen als iets niet goed gaat of de factuur nog niet betaald is.

Maak boekhouden makkelijker met online boekhouden.

Je kunt een boekhouding inrichten zoals je zelf wenst. Dat maakt elke boekhouding uniek. De een stuurt immers makkelijker op cijfers dan de ander. En misschien vind jij het factureren het wel het enige voordeel. Hoe je boekhouding er ook uit mag zien, met online boekhouden maak je elke boekhouding een stuk gemakkelijker.

Facturen versturen met een boekhoudprogramma.

Een factuur versturen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Niet langer cijfertjes veranderen in een excel bestand maar direct binnen je boekhouding. Waarbij de klantgegevens, nummering als de btw en kosten verwerkt worden. Dat kan dus niet meer fout gaan.

Kosten boeken met online boekhouden.

Je hebt waarschijnlijk bedrijfskosten. De koffie die je koopt voor het kantoor of abonnementen op een programma als Microsoft office. Welke kosten je ook hebt, je boekt ze eenvoudig weg in jouw unieke boekhouding. Waardoor deze direct in je btw-overzicht verwerkt worden.

Uren of projectkosten specificeren.

Wanneer een klant vraagt om een offerte kun je die natuurlijk uit de hand schrijven. Maar door het aanmaken van een project kun je specifieke kosten specificeren. Het geeft je inzicht in waarvoor er kosten begroot zijn. Maar verteld de klant ook wat er allemaal bij komt kijken.

Een onlineboekhoudpakket is dus zeer handig om het overzicht te hebben. Maar vooral om in de kosten voor een boekhouder te besparen en minder tijd kwijt te zijn aan je boekhouding. Je kunt met veel programma’s direct vanuit je telefoonkosten inboeken of een document toevoegen aan je boekhouding. Zeer handig!

Bezoek de website voor meer informatie :