Samen in Zaken
Image default
Bedrijven

Wat is belangrijk als u een vrachtwagen gaat huren?

Er zijn veel bedrijven waar u allerlei type busjes en vrachtwagens kunt huren. Waar dient u op te letten bij het huren van een vrachtwagen? Dit artikel vertelt u daar meer over.

Type rijbewijs

Allereerst is het belangrijk om te weten welk rijbewijs de bestuurder in bezit heeft. Voor een vrachtwagen is in de regel C vereist. Mensen die daarnaast ook een E-rijbewijs hebben, kunnen daarnaast ook een trailer besturen. Let er wel op dat het besturen van een trailer heel ander is dan het besturen van een vrachtwagen, het is daarom belangrijk om goed na te gaan wat je nodig hebt en waarom je het voertuig gaat besturen. 

Heeft u alleen een rijbewijs B of B+E? Geen nood. Vaak komt u een heel eind met een busje. Het volume is dan in de regel wat kleiner, maar voor veel doeleinden zijn dit soort busjes ook prima geschikt.

Keuze voor een verhuurbedrijf

Naast een aantal op landelijk niveau opererende bedrijven, kan je ook bij regionale bedrijven een vrachtwagen huren. Als u deze partijen belt, zijn er een aantal zaken om op te letten. De prijs per periode waarvoor u de vrachtwagen huurt is er uiteraard een. Deze loopt bij veel partijen uiteen. Daarnaast is het vaak ook aan te raden om te vragen naar het aantal kilometers dat in het tarief is inbegrepen en hoeveel u betaalt voor elke extra kilometer. Het eigen risico is ook iets wat een belangrijk onderdeel uit maakt van het financiële plaatje. Dit is soms afhankelijk zijn van de leeftijd van de bestuurder en van het huurdoel (bent u bijvoorbeeld een particuliere of zakelijke huurder?).

Een ander aspect kan zijn hoe groot het wagenpark is van de verhuurder. Hoe groter de verhuurder, hoe groter de keuze. Ook is de kans groot dat als u huurt bij een partij met een groot wagenpark, er op het laatste moment nog iets tussen zit dat past bij het type voertuig waar u naar op zoek bent.

https://autoverhuurdemulder.nl/vrachtwagen-huren-limburg/