Samen in Zaken
Ict

De beste gaming PC

De beste gaming PC

Welke soorten game-PC’s zijn er?

Desktop gaming PC’s worden gekenmerkt door hoge prestaties en veel ruimte voor de hardware die in de koffer is ingebouwd. Met een voldoende krachtige voeding en hoogwaardige hardware zijn er weinig grenzen aan de computer- en grafische prestaties van zo’n game-PC. Deze modellen zijn ideaal om na het werk of op school thuis van uw persoonlijke favorieten te genieten. Naast het soms relatief hoge stroomverbruik is hun enige nadeel het tamelijk omvangrijke geval en de lage mobiliteit. Als u besluit om een dergelijke gaming PC te gebruiken, zult u deze meestal voor een langere periode op dezelfde plaats willen gebruiken. 

Minigamespc’s worden gekenmerkt door hun compacte formaat en lage gewicht. Daarom zijn ze gemakkelijker te vervoeren dan conventionele game-PC’s en nemen ze minder ruimte in beslag in omgevingen waar de ruimte beperkt is. Echter, deze gaming PC’s zijn meestal minder gemakkelijk uit te breiden met extra componenten en plug-in kaarten. De koffer biedt niet dezelfde ruimte als een grotere desktopcomputer. Ook heeft het kleinere moederbord meestal weinig mogelijkheden om de specificaties van de hardware uit te breiden. Zo wordt bijvoorbeeld het aantal RAM-slots vaak verminderd.

Ook de koeling van de afzonderlijke componenten is meestal moeilijker te garanderen dan bij een normaal desktopsysteem. Samengevat biedt een mini gaming PC voordelen op het gebied van mobiliteit, maar deze worden meestal gekocht ten koste van beperkingen in de uitbreidbaarheid en/of prestaties van het systeem. Als u zo’n game-PC koopt om hem gemakkelijker naar vrienden te kunnen brengen, moet u er ook rekening mee houden dat er op de plaats van gebruik ook een geschikte monitor beschikbaar moet zijn. Ook het toetsenbord moet apart getransporteerd worden, in tegenstelling tot het gameboekje.

Gaming notebooks zijn ideaal om onderweg of met vrienden te genieten van PC-games in de single- of multiplayer-modus. Door hun relatief kleine omvang zijn deze apparaten moeilijker te produceren dan overeenkomstige desktopcomputers. Daarom komen de meeste gaming notebooks niet in de buurt van de prestaties van een grote desktop gaming PC.

Een duidelijk voordeel is echter het lagere energieverbruik. Aangezien dergelijke game-pc’s meestal worden gebruikt met een relatief zwakke voedingseenheid in tegenstelling tot desktop-pc’s, en aangezien de batterij niet te veel moet worden gebruikt in mobiel gebruik, zijn ze gemiddeld veel energiezuiniger dan volwaardige desktop-pc’s voor games. Daarom moeten de afzonderlijke componenten door de fabrikant met zorg worden geselecteerd om een goede afweging te maken tussen rekenkracht en bedrijfstijd. Toch laten goede game-laptops het vloeiend spelen van nieuwere titels toe, ook al moeten er (afhankelijk van de prijsklasse en het spel) enkele concessies worden gedaan in de graphics.

Game-laptops zijn zeer geschikt voor spontane netwerkgevechten met vrienden of kennissen, omdat hiervoor meestal geen andere accessoires nodig zijn dan een normale router en eventueel enkele netwerkkabels. Ook al kunnen deze speelse gevechten vandaag de dag zonder problemen via het internet worden uitgevochten, de sociale bijeenkomst heeft nog steeds een zekere charme. Wie houdt er niet van om de vlag van de tegenpartij te stelen en er onder een akoestische potpourri van protestschreeuwen van de tegenstanders en gejuich van je eigen team mee weg te komen?

3 tips voor de verzorging 

Vermijd oververhitting 

Hoewel de meeste computers automatisch worden uitgeschakeld wanneer de temperatuur te hoog is, moet een constante werking van het systeem bij de temperatuurlimiet indien mogelijk worden vermeden. Dit kan leiden tot een kortere levensduur van de componenten. Als de ventilatoren niet meer werken of als er een ander probleem is met de luchtstroom, moet de computer worden uitgeschakeld en moet het probleem zo snel mogelijk worden opgelost (indien nodig door de klantenservice). Waarschuwingsborden zijn geen of zeer luide ventilatorgeluiden en een constante automatische uitschakeling van de computer.

Maak de computer regelmatig schoon

Voor alle computersystemen wordt een incidentele reiniging aanbevolen, met name van de ventilatorsystemen. Dit zorgt voor een soepele werking van de ventilatoren en daarmee voor de integriteit van de koelluchtstroom. Volg de instructies van de fabrikant.

Controleer de harde schijf of SSD’s regelmatig op defecten

Vooral oudere gegevensdragers moeten met regelmatige tussenpozen worden gecontroleerd op defecte sectoren en soortgelijke hardwaregerelateerde problemen. In veel gevallen wordt een dreigende mislukking over een langere periode aangekondigd. Op deze manier kan de defecte gegevensdrager tijdig door de klantenservice worden vervangen of uitgewisseld voordat de gegevens verloren gaan. Natuurlijk moeten alle belangrijke gegevens, zoals lokaal opgeslagen spellen, op een geschikte manier van de oude gegevensdrager worden geback-upt voordat deze procedure wordt uitgevoerd, zodat ze later probleemloos kunnen worden hersteld.

Bezoek de website voor meer informatie : https://tevredenconsument.nl/elektronica/diversen/de-beste-gaming-pc/