Samen in Zaken
Ict

De QR code

De inzet van de QR code kan toch voor een hoop bedrijven een strategische weg zijn. Het is toch nog lastig om te bepalen hoe de QR code het beste ingezet kan worden. Als er echter een goede strategie achter zit dan zitten er nog wel mogelijkheden in om het te kunnen gebruiken. Dit kan gedaan worden met coding and marking.

De QR code kan namelijk een hoop informatie bevatten. Hierbij kun je denken aan de inzet van de QR code als visite kaartje. Op de QR code kan namelijk heel veel informatie met betrekking tot het bedrijf erop gezet worden. Dit kan toch een interessante wending geven aan hoe je je informatie verspreid.

In Japan wordt het eigenlijk overal al gebruikt, maar in Europa is het niet heel erg aangeslagen. Dit komt waarschijnlijk vooral door het feit dat smartphones niet standaard worden voorzien van een QR code scanner. Veel mensen zijn daarom ook al snel te lui om een extra stap te moeten nemen om een QR code te kunnen scannen. De QR code is echter hier en daar nog wel te vinden. Denk maar aan de bushokjes waar je de code kan vinden, maar ook in bijvoorbeeld tijdschriften zijn ze nog wel een terug te vinden.

Er zijn ook bedrijven die zich specialiseren in het printen van een QR code. Deze hebben van een speciale QR code printer. Een klaar apparaat dat vertaald wat je voor een informatie in de QR code wilt hebben naar een QR code. Er zijn namelijk verschillende maten QR codes. Hoe groter de QR codes hoe meer informatie je er op kwijt kunt. Het is toch leuk om er eens een kijkje naar neemt, want je kunt er toch nog een hoop uit halen. Voor sommige bedrijven kan het best nog een interessant iets zijn.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.kba-metronic.com/nl/