Coderen van consumptiegoederen

Vandaag de dag is coderen heel belangrijk in het dagelijkse leven. Er zijn namelijk wettelijke coderings plichten vanuit de overheid, kwaliteitscontroles binnen de bedrijven, traceerbaarheid of klantenadvies maken codeersystemen eigenlijk praktisch onmisbaar en waardevol in de samenleving. Daarnaast bevatten producten bijna altijd een minimale houdbaarheidsdatum, vaak gecodeerde informatie over het product en de productiedatum, de dienst waar het product in werd verpakt en informatie over de machines in het productieproces.

 

Waarschijnlijk sta je er helemaal niet bij stil maar zonder coding and marking van producten zou jij vandaag de dag niet meer weten wat je zou moeten bij het aankopen van producten. Meestal wanneer jij een vers product koopt in de supermarkt is het eerste wat je doet, kijken naar de houdbaarheidsdatum van het product. Die houdbaarheidsdatum komt niet zomaar op de verpakking, nee dat gebeurt allemaal in de fabriek met een code printer. De code printer print ook de verdere productinformatie erop. Sommigen van ons moeten rekening houden met welke voedingsstoffen zij tot zich nemen. Deze informatie staat allemaal op de verpakking. Iemand die bijvoorbeeld weinig suikers tot zich mag nemen kan zo makkelijk op de verpakking zien wat er allemaal in het product zit en of het wel verantwoord is om dit te kopen en te consumeren.

 

Soms is bij producten iets misgegaan in de productie. In zulke gevallen vindt er vaak een terugroepactie plaats waarbij alle producten met bepaalde codes terug moeten naar de fabrikant. Zonder codeersystemen zou dit een bijna onmogelijk opgave zijn om voor elkaar te krijgen. Door het coderen is het makkelijk om deze producten te herkennen. Doordat je ze snel kunt herkennen kan de fabrikant er sneller voor zorgen dat alle problemen worden opgelost.

 

Zo zie je maar dat coderen echt van essentieel belang is vandaag de dag. Zeker als consument zou je veel onwetender zijn zonder dat producten gecodeerd werden. Het coderen zal zich in de loop van de tijd alleen nog maar verder gaan ontwikkelen.

 

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.kba-metronic.com/nl/