Samen in Zaken
Image default
Bedrijven

De voordelen van samenwerken in de voedingsindustrie

Als je voedingsmiddelen voor de mens produceert, dan doe je dit in samenwerking met andere partners in de voedingsindustrie te doen. Er zijn immers diverse tools en partnerschappen nodig om alle producten te verbouwen, verwerken en transporteren. En hetzelfde geldt natuurlijk ook voor het verkopen van al jouw producten.

Een belangrijke factor bij dit alles is de opslag van deze bederfelijke goederen. Er geldt een strikt tijdsbestek voor de opslag en het transport van voedingsmiddelen. Want nadat de groenten en fruit geoogst zijn, vlees en andere voedsel verwerkt zijn, moeten ze op de juiste manier bewaard en vervoerd worden om eetbaar te blijven.

Het gebruik van koelcontainers voor het vervoer van verse producten kan bijzonder goed helpen om de kwaliteit en conditie van de voedingsmiddelen te garanderen. Een koelcontainer biedt de mogelijkheid om aan al jouw transport behoeften te voldoen. Maar ook als jouw bedrijf (tijdelijk) niet voldoende koelopslag heeft voor een consistente koeling van producten. Overweeg dan serieus om in koelcontainers te investeren.

De koelcontainer: een bijzonder effectieve opslageenheid

Koelcontainers bieden een overvloed aan toepassingen en transportmethoden om in veel scenario’s een effectieve opslageenheid te zijn. We noemen hieronder enkele redenen op. 

Een koelcontainer houdt ingrediënten vers

Deze draagbare koelcellen zijn zeer geschikt voor voedsel opslag en transport om de versheid en kwaliteit te behouden. Koelcontainers worden ook gebruikt voor bijvoorbeeld het transport van medische producten. Die hebben meestal zeer specifieke en constante temperaturen nodig om optimaal bewaard te kunnen worden.

Een koelcontainer maakt massatransport gemakkelijker

Koelcontainers worden vooral voor de transport op vrachtwagens en containerboten gebruikt om producten zoals vis of vlees effectief te verplaatsen. Ze zijn daarnaast ook perfect voor een tijdelijke opslag. Zoals voor een foodtruck die bij een groot evenement wordt geplaatst.

Een koelcontainer maakt een tijdelijke of permanente opslag mogelijk

Ze zijn ook geweldig als een tijdelijke of permanente opslagoplossing voor een bedrijf. Bedrijven die in een groeifase zitten, kunnen merken dat ze dan extra koelruimte nodig hebben. Een tekort aan deze opslagruimte kan simpel door de aanschaf of het huren van een koelcontainer opgelost worden.

Je kunt met een kleine investering en in een korte tijd zo’n koelcontainer als een koelcel voor jouw bedrijf in werking stellen. Deze containers kunnen ook overal op je bedrijfsterrein worden geplaatst en zullen jouw voedselproducten gemakkelijk op de gewenste temperatuur houden.

Een koelcontainer is in veel maten beschikbaar

Een ander groot voordeel van het hebben van een koelcontainer is de enorme hoeveelheid ruimte die het biedt. Koelcontainers kunnen in veel verschillende maten geleverd worden om zo aan al jouw behoeften te voldoen.

Deze moderne koelcellen zijn bovendien voor een hoge elektriciteits efficiëntie geoptimaliseerd. En genereren ook niet veel bijgeluid of externe warmte, waardoor het degenen die eromheen werken zo weinig mogelijk stoort.

De koelcontainer: een perfecte partner

Voedselproducenten die op de juiste wijze al hun voedingsmiddelen opslaan en optimaal met hun toeleveringsketen samenwerken, kunnen zo de kwaliteit van hun producten aangenaam verbeteren en de bedrijfskosten verlagen. 

Het (tijdelijke) gebruik van de juiste koelcontainers kan hier prima een heel hygiënisch handje aan bijdragen. Zo kan je als zelfstandig voedingsmiddelenbedrijf in welke omstandigheid dan ook altijd floreren!