Samen in Zaken
Afvalverwerking

Riothermie: wat is het en wat heeft u of uw bedrijf hier aan?

Wat is riothermie?

Wellicht heeft u wel eens van de term riothermie gehoord, omdat het een fenomeen is dat in Nederland in populariteit groeit. Onder riothermie worden speciale technieken verstaan waarbij er energie gewonnen wordt uit rioolwater. Ook uit afvalwater valt namelijk energie te halen. Het gaat hierbij om afvalwater van bedrijven en fabrieken, maar ook om gebruikt particulier water dat afkomstig is uit de douche, bad, de wasmachine of de via de gootsteen verdwijnt. Riothermische energiewinning is een vrij jonge manier van energieterugwinning, die in Nederland in opkomst is onder zowel fabrieken en ondernemingen als particulieren.

Waarom is riothermie zo aantrekkelijk?

Aangezien de gemiddelde temperatuur van afvalwater 23 graden is, kan dit water goed gebruikt worden als een milieuvriendelijke energiebron. Het is namelijk een feit dat het grootste percentage energieverlies dat optreedt in gebouwen via het riool verdwijnt. Door een speciaal watersysteem met pomp aan te leggen, kan afvalwater gerecycled worden. Het wordt dan hergebruikt om bijvoorbeeld (een deel van) het bedrijfspand te verwarmen of juist om machines te kolen. Ook kan het water via geavanceerde systemen gezuiverd en hergebruikt worden. Vanzelfsprekend levert dit niet alleen voordelige energie op, waardoor de nota voor energiekosten omlaag kan, maar wordt ook het waterverbruik teruggedrongen en wordt de toch al grote druk op het Nederlandse rioolsysteem verlicht. Er zijn dus significante voordelen voor ondernemers en particulieren die kiezen voor riothermisch hergebruik van water.

Schakel een expert in voor uw recyclingproject

Door te kiezen voor riothermie in uw fabriek, kantoor, bedrijf of winkelpand, draagt u een flinke steen bij aan het verduurzamen van uw bedrijfsvoering of huishouden. Tegelijk kunt u geld besparen op de energierekening. Schakel snel de riothermische expert Copierwater in, dé specialist op het gebied van riothermie. Wij staan u bij vanaf de eerste ontwerpplannen, denken met u mee en regelen de technische realisatie. Contacteer ons nu voor en vrijblijvend adviesgesprek!