Samen in Zaken
Image default
Dienstverlening

De makkelijkste manieren om energie te besparen

Het besparen van energie is iets waar tegenwoordig erg veel over gesproken wordt, het is namelijk erg belangrijk voor het klimaat. Het klimaat gaat namelijk achteruit en dit heeft te maken met het grote energieverbruik, door te besparen op energie wordt het klimaat dus ook verbeterd. Veel mensen willen ook heel graag energie besparen maar weten niet hoe dit moet, hieronder kun je lezen over makkelijke manieren om energie te besparen.

Energielabels

De makkelijkste manier om te besparen op energie is door te kijken op het energielabel van een apparaat, elk apparaat is namelijk verplicht om er een te hebben. Het energielabel geeft aan hoeveel energie een apparaat verbruikt, dit wordt aangegeven in verschillende gradaties. Oude apparaten verbruiken standaard al meer energie, dit komt doordat er vroeger geen rekening werd gehouden met het energieverbruik. Tegenwoordig worden alle apparaten zo energiezuinig verbruikt, wanneer je dus een apparaat koopt dat weinig energie verbruikt bespaar je automatisch al op energie. 

Lampen

Met lampen is het heel makkelijk om te besparen op energie, er zijn namelijk lampen die veel energie verbruiken en lampen die minder energie verbruiken. Wanneer je thuis gloei- of halogeenlampen hebt hangen kun je deze het best vervangen, deze lampen verbruiken namelijk erg veel energie. Je kunt in plaats van deze lampen het best spaar- of led lampen ophangen, deze lampen zijn namelijk wel energiezuinig. De spaar- of led lampen zijn wel duurder in de aanschaf, op de lange termijn verdien je dit wel terug omdat je minder hoeft te betalen voor de energie. 

Zet je apparaten uit

Wanneer je een aantal apparaten niet gebruikt kun je deze het best loskoppelen, deze apparaten verbruiken namelijk ook energie. Deze apparaten staan namelijk constant stand-by, dit is natuurlijk erg zonde. Je hebt deze apparaten toch niet in gebruik.