Samen in Zaken
Image default
Woning en Tuin

Een water ontharder voor een gezonder leven

Mensen zien het gevaar van water dat slecht gefilterd is lang niet altijd in. Het heeft niet alleen gevolgen voor uw gezondheid, maar ook waardevolle huishoudelijke apparaten merken dit direct. Deze kunnen verslechteren en op den duur zelfs tot dure reparaties leiden. Een water ontharder kan veel problemen oplossen. Het kan kalk verminderen en de levensduur van huishoudelijke apparaten verlengen. Waarom waterontharders nodig zijn lees je hier!

 

Werking van een water ontharder

 

Een beetje voorkennis kan echter geen kwaad. Want hoe werkt een waterontharder nu eigenlijk? Het water ontharder werkt als een filter. Kalkdeeltjes worden verwijderd en maakt het water “zachter”. In de waterontharder zit een kern van duizenden kleine natriumdeeltjes. Deze deeltjes verbinden zich met de kalk, waardoor het vast komt te zitten in de kern en niet door je water gaat. Daarna worden deze deeltjes automatisch en regelmatig gespoeld om ze nooit verzadigd te raken. Voor het spoelen hoeft u alleen maar regelmatig spoeltabletjes in de vorm van onthardingszout toe te voegen.

 

Kosten besparen

 

Het gebruik van waterontharders kan u veel geld besparen. Dit komt voornamelijk door minder vervuiling van apparatuur en leidingen. Hierdoor zijn reparatiewerkzaamheden zeer zeldzaam en werken veel huishoudelijke apparaten efficiënter zonder kalk in de pijpleiding, dit zorgt voor minder weerstand. Hierdoor werken ze sneller of verbruiken ze minder energie tijdens het gebruik. Daarnaast kan het verkleinen van de kalkaanslag in het water er ook voor zorgen dat de kalkaanslag in veel delen van je huis sterk wordt verminderd. Dit kan u ook helpen kosten te besparen, omdat schoonmaakproducten niet langer zo veel nodig zijn als vroeger.

https://www.tx5000waterontharder.nl/