Samen in Zaken
Bedrijfsvoering

Het leggen van je dak

Er zijn verschillende manieren om je daken mee te vullen. Je kunt er voor kiezen om het dak volledig opnieuw te laten leggen of je hebt nog geen dak op je nieuw gebouwde huis. Er zijn verschillende dakbedekkingen mogelijk. De ene dakbedekking is weer wat duurder dan de andere, maar de wat duurdere dakbedekkingen gaan over het algemeen wel wat langer mee. Daarnaast is het ook nog eens afhankelijk van wat voor een dak je hebt, hiermee wordt bedoeld of je een plat of een hellend dak hebt. Bij een hellend dak zul je weer andere materialen moeten gebruiken dan bij een plat dak.

Bij een plat dak kun je gebruik maken van de dakbedekkingen zoals bitumen, PVC, EPDM of een groendak. Bij een groendak moet er echter ook nog een PVC of bitumen laag onder, want een groendak kan niet zonder deze ondergrond gelegd worden. Deze dakbedekkingen gaan verschillende jaren mee. Zo zullen de eerste twee soorten dakbedekkingen ongeveer 25 jaar meegaan. Het EPDM dak kan tot 40 jaar mee gaan en een groendak wel tot 60 jaar.

Voor een hellend dak heb je weer andere soorten dakbedekking. Zo kun je met een hellend dak ervoor kiezen om betondakpannen te leggen, maar ook is de mogelijkheid er om een leien, aluminimum, kleidakpannen, koper of een zinken dak te leggen. Een andere mogelijkheid is ook nog het rietendak. Het rietendak komt steeds meer voor vandaag de dag en is vooral terug te vinden bij het wat duurdere segment huizen. Over het algemeen is een rieten kap niet heel veel duurder dan bijvoorbeeld een aluminium dak. Een rietendak kan ongeveer 40 jaar mee gaan, afhankelijk van hoe je het dak verzorgt. Hoe beter je zorgt dat het netjes blijf hoe langer je met je dak kunt doen. Zorg dus dat er jaarlijks onderhoud gedaan word.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.rietwerk.nl