Samen in Zaken
Image default
Aanbiedingen

Extra lang genieten van uw rieten dak

Een rieten dak is een mooi aspect van het ontwerp van uw huis. Riet daarentegen gaat niet zo lang mee als dakpannen. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw rieten dak jarenlang meegaat? Hoe schoner een rieten dak wordt gehouden, hoe langer het zal meegaan. Hier volgen enkele tips om uw rieten dak er goed uit te laten zien

 

Vermijd bomen rondom uw rieten dak

Het is van groot belang dat een rieten dak zo snel mogelijk droogt, daarom is het niet aan te raden bomen in de buurt van uw huis te plaatsen. Bladeren en andere boomdelen belemmeren het drogen van het dak omdat ze schaduw geven. Bovendien vervuilen bladeren en andere elementen van bomen het oppervlak van het dak. Het is van cruciaal belang om bladeren zo snel mogelijk van uw dak te verwijderen. Een ander nadeel van bomen in de buurt van een rieten dak is dat er dauwdruppels van kunnen vallen en op het dak terecht kunnen komen, waardoor het langer nat blijft.

 

Een hoog dak

Deze hint kan van pas komen als u nog bezig bent met het ontwerp van uw huis. Het geheim is om de helling van uw rieten dak te overwegen. Geef uw dak een steile helling. Water zal gemakkelijker van het steile dak aflopen, waardoor het riet sneller droogt en de levensduur wordt verlengd.

 

Algenbestrijding

In het huidige scenario is een rieten dak kwetsbaarder dan in het verleden. Er zitten nu meer mestchemicaliën in de lucht, waardoor er een opeenhoping van algen op het dak ontstaat. Deze algen verlengen het droogproces van het riet met enkele dagen. Zoiets willen we zeker niet als het gaat om de conditie van een rieten dak. Als deze laag algen langere tijd blijft zitten, zal het riet verstikken, alsof het aan het stikken is. Een mogelijkheid is om het dak te reinigen met een anti-algen en mos behandeling. Dit kan worden voorkomen met een algicide. Alleen algen op het dak werken met deze oplossing.

 

Meer informatie over rieten daken?

Heeft u een nieuw dak nodig of is uw huidige dak in slechte staat? Wij bieden de mogelijkheid van een rieten dak met een lange levensduur bij Candur. Candur is een one-of-a-kind kunstmatige riet dat is ontworpen om te lijken op een natuurlijke riet en veel mensen voor de gek gehouden. Bent u geïnteresseerd? Wij helpen u graag!

https://www.candur.nl/