Samen in Zaken
Image default
Bedrijven

Silent disco, wat is dat?

Een silent disco (ook wel een stille disco genoemd) is een feest zonder een traditionele dj booth. Dit soort feesten zijn erg populair en worden steeds vaker gegeven. Er zijn geen speaker of DJ booth aanwezig. De muziek wordt gedraaid via koptelefoons. De rest van de feestgangers hebben wanneer ze zelf geen koptelefoon ophebben geen idee waar je naar luistert.

 

Waar is de muziek?

De muziek is te horen via verschillende kanalen doormiddel van koptelefoons. Alle kanalen hebben een eigen kleur die voor iedereen zichtbaar is doormiddel van lampjes aan de buitenkant van de koptelefoon. Ben je benieuwd waar je buurman met de rode koptelefoon naar luistert? Wissel dan van kanaal tot jullie samen dansen op dezelfde muziek. Dit doe je door gebruik te maken van de schakelaar aan de linker- of rechterkant van je koptelefoon. Elke kleur representeert een apart muziekgenre. De kop telefoons beschikken meestal over drie kanalen

 

Wat zijn de voordelen van een silent disco?

Er is geen centraal punt waar luid muziek wordt afgespeeld. Dit wil zeggen dat er ook geen Dj’s of geluidsinstallaties aanwezig zijn, goed voor je portemonnee wanneer je zelf een feestje organiseert. Ook wordt er weinig met elkaar gepraat tijdens silent disco’s. Gecombineerd met het feit dat een geen harde muziek wordt geraaid produceert een silent disco erg weinig geluid. De koptelefoons hebben een gemiddeld bereik van vijfhonderd meter en een batterijduur van tien uur. Hierdoor zijn silent disco koptelefoons ook geschikt voor groten feesten.  

De kost een koptelefoon?

Als je op zoek bent naar silent disco koptelefoons ben je beter af om er een te huren. De huurkosten zijn afhankelijk van het aantal koptelefoons en het aantal kanalen. Kopen kostje vaak al honderden euro’s. Wanneer je eenmalig een feest geeft is huren de slimste keuze.