Samen in Zaken
Image default
Zakelijk

De verschillende soorten afvalcontainers voor bedrijfsafval

Als het gaat om afvalcontainers voor bedrijfsafval dan zijn er veel verschillende opties. Het gaat dan niet alleen om de bekende rolcontainer. Wanneer je de kosten voor afvalinzameling zo klein als mogelijk wilt houden, is het belangrijk om te kijken naar welke opties met scherpe all-in tarieven er eigenlijk allemaal zijn. Er zitten veel voordelen aan het kiezen van de juiste container. Omdat er wel tien opties zijn, is het belangrijk om hier goed over na te denken. Let op de volgende zaken.

Container van metaal of kunststof?

Wie op zoek gaat naar de juiste container kijkt bijvoorbeeld naar het materiaal waar deze van gemaakt is. Zo kan een rolcontainer van Bedrijfsafval.nl van kunststof of metaal zijn. Wie een container op een openbare plek heeft staan, doet er goed aan om voor metaal te kiezen. Deze zijn wel wat groter en zwaarder, maar ook steviger. Is de afvalstroom kleiner en staat de container veilig? Dan is de keuze voor kunststof ook te rechtvaardigen. Deze is wat goedkoper en makkelijker te hanteren.

Wat is het juiste formaat afvalcontainer?

Het is ook belangrijk om een beeld te vormen van de omvang van de afvalstromen. Het is wel belangrijk dat je al het afval goed kwijt kan. Daarvoor heb je dus een container met voldoende inhoud nodig zijn. Dat kan al zo klein als 240 liter zijn. Dit is te vergelijken met de kliko’s voor thuis. De grootste maten zijn 2500 liter. Daar tussenin zitten nog 7 maten. In veel gevallen is de 660 liter container de juiste voor bedrijven. Zoek dit wel eerst echt even goed uit voor jouw onderneming. Ook heeft de mate van afvalscheiding binnen je bedrijf invloed op het kiezen van het juiste formaat afvalcontainers. Normaliter is de grootste afvalstroom restafval, maar wanneer je zorgt voor een goede afvalscheiding belandt er veel minder afval in de restafvalcontainer. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Restafval is namelijk de duurste afvalstroom om te laten verwerken.

De factor van het legen

Hoe groot de container moet zijn hangt ook nog van een andere factor af. Het is ook belangrijk om te bepalen hoe vaak een container geleegd wordt. In sommige gevallen gebeurt dit tweemaal per week. Soms is wekelijks al voldoende. Maar ook tweewekelijks of zelfs maandelijks behoort tot de opties. Probeer dit niet te scherp uit te rekenen voor jouw kantoor. Afval dat lang blijft liggen vormt altijd een risico. Als je minder vaak wilt laten legen, kies dan een grotere container.