Samen in Zaken
Image default
Marketing

SEO uitbesteden: relatie tussen communicatie, content en SEO

Bij het verbeteren van de vindbaarheid van een website, denken veel website-eigenaren dat ze door middel van het handig implementeren van een aantal keywords hun website succesvoller maken. Dat de content op een website daadwerkelijk ergens over moet gaan, wordt vaak door de vingers gezien. De relatie tussen content en SEO is echter heel belangrijk als je resultaten wilt zien die op de lange termijn ook nog werken.

‘SEO content’ is iedere vorm van content op websites gecreëerd om verkeer vanuit zoekmachines (voornamelijk Google) aan te trekken. Denk bij content niet alleen aan platte tekst, maar ook bijvoorbeeld aan video, infographics en podcasts.

Voorafgaan aan de productie van deze content vindt er een uitgebreid keyword- en zoekresultatenonderzoek plaats. Internetondernemers gaan de fout in als ze de keywords die uit dat onderzoek voortkomen her en der op hun website vermelden en daarmee hopen op een betere waardering in Google.

Quick fix

Het toepassen van keywords op een website zonder een strategie zal zeker even de aandacht van Google trekken, maar wat jij wilt is dat mensen die jouw website bezoeken, ook op jouw website blijven en het liefste vaak terug komen. Google wil dit ook, dus als jouw bounce rate erg hoog ligt, zal Google jouw website slechter ranken. Als een website SEO-technisch goed in elkaar steekt, zal dit maar tijdelijk vruchten afwerpen. Als je blijvend succes wil, moet je serieus met content aan de slag.

Hoogwaardige content

In principe steekt de relatie tussen SEO en content zo in elkaar: SEO trekt de aandacht en een goede content zorgt ervoor dat de bezoekers blijven terugkomen. Zorg ervoor dat teksten gericht geschreven zijn voor de doelgroep die jij voor ogen hebt. Zorg voor content die mensen écht willen lezen/bekijken. De teksten moeten dus betrouwbaar zijn, makkelijk te lezen, geen taalfouten bevatten en iets toevoegen aan het leven van de bezoekers. Deze soorten artikelen scoren vaak goed bij de gemiddelde internetter:

– Lijstjes (‘5 soorten artikelen die goed scoren bij de gemiddelde internetter’)

– Zelfhulp artikelen (‘Hoe maak ik een succesvolle blog?)

– Beroemdheden (‘Vijf presentatie technieken die Barack Obama ook gebruikt)

– Type persoonlijkheid (‘Welke soort fruit past bij jouw persoonlijkheid?’)

– Gratis en winnen (‘Maak kans op een gratis weekendje weg in de Ardennen’)

Goede tekstschrijvers

Als je zelf geen koek hebt gegeten van het creëren van goede teksten, kun je SEO uitbesteden middels een SEO abonnement en een tekstschrijver inhuren om het werk voor jou te laten doen. Let wel op: de tekstschrijvers met de laagste tarieven schrijven vaak niet zulke goede teksten. Als je toch artikelen wilt hebben voor een lage prijs kun je kijken of er nog studenten communicatie of journalistiek zijn die wat geld willen bijverdienen.