Samen in Zaken
Image default
Horeca

Investeer in een horeca kassasysteem

Iedereen komt weleens in de Horeca en na een aantal lastige jaren tijdens de corona pandemie kruipt ook de horeca industrie weer langzaam uit een dal en is het in de zomer weer lekker als vanouds druk op alle terrassen en in de restaurants. Ondernemen in de horeca is een grote uitdaging en waarschijnlijk is de horeca dan ook een van de meest dynamische sectoren om in te werken. De spanningsboog staat bijna altijd strak en het is vaak erg druk in de horeca. Voor de ondernemer betekent dit dan ook dat de focus vooral op de operatie gericht is en andere bedrijfsprocessen er soms nog weleens bij in schieten.

 

Behoefte aan optimalisering van bedrijfsprocessen

In de horeca is er altijd behoefte aan optimalisatie en het efficiënter maken van dit soort zogenaamde backoffice processen die niet direct met de gasten te maken hebben. Een manier waarmee hier veel winst geboekt kan worden, is om door te investeren in een modern kassasysteem specifiek gemaakt voor de horeca.

 

Voordelen voor de gast

Er zitten vele voordelen verbonden aan het werken met een modern kassasysteem voor de horeca. Niet alleen voor de bedrijfsvoering, maar ook voor de gasten is een modern systeem vaak zeer gunstig. Met een horeca kassasysteem wordt er namelijk veel meer gebruik gemaakt van data en automatische processen, waardoor de gast uiteindelijk profiteert van een snellere en een betere service.

 

Een voorbeeld hiervan, zijn de mobiele kassa’s in de vorm van handhelds die de bediening mee naar tafel kan nemen, waardoor de bediening sneller kan afrekenen met de gast en ook sneller bestellingen in kan voeren en hiervoor niet naar een kassa hoeft te lopen. Ook het eeuwenoude bonnen systeem in de keuken en bij de bar is verleden tijd, omdat er gewerkt kan worden met beeldschermen.

 

Efficiënter werken met een modern kassasysteem

Een kassasysteem is ontzettend waardevol voor elke horeca onderneming, omdat hierin een wereld aan data wordt opgeslagen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de menukaart te analyseren op basis van het verkochte aantal menu items en ook kan er op basis van de kassadata bepaald worden op welke tijdstippen de piekdruktes liggen, wat weer gekoppeld kan worden aan het roosterprogramma.

 

De meest moderne kassasystemen horeca bieden softwarepakketten aan die zijn te integreren met onder andere de boekhouding en systemen die gebruikt worden voor het voorraadbeheer. Het bestelsysteem kan aan de hand van de data van het aantal verkochte items zelf suggesties doen voor nieuwe bestellingen en ook in het boekhoudprogramma hoeft niet alles meer handmatig ingevoerd te worden.