Samen in Zaken
Image default
Marketing

Laat een cartoon animatie maken voor jouw bedrijf

Met behulp van bewegend beeld kan een verhaal goed verteld worden. Dat is ook waar animatiefilmpjes dan ook vaak voor gebruikt worden. Bijvoorbeeld in jouw bedrijf. Ben je ook van plan om voor jouw bedrijf een cartoon animatie te laten maken? Lees dan hier waarom je dat zou moeten doen en wat het voordeel ervan is. Ook is hier een belangrijke tip te lezen.

Effectief

Het is bewezen dat mensen zo’n 58% meer informatie opslaan na het zien van een video of animatie. Dit is in vergelijking met wanneer mensen deze informatie zouden lezen in een tekst. Dit komt door het feit dat veel van ons denken in beelden. Dat maakt animatiefilmpjes effectief. De boodschap die hierin verwerkt wordt, wordt dus beter onthouden dan wanneer dezelfde boodschap verwerkt is in een tekst. Goed om te weten!

Complexere dingen

Ook is het zo dat complexere dingen die vaak moeilijk of saai zijn goed verwerkt kunnen worden in een animatiefilmpje. Zo kun je op een laagdrempelige manier bijvoorbeeld iets vrij technisch uitleggen. Beelden zijn namelijk simpeler. Het wordt beter onthouden en mensen begrijpen het eerder. Een bedrijfsvideo kan daardoor het uitleggen van moeilijke informatie een stuk makkelijker, en vooral, toegankelijker maken voor een groter publiek.

To the point

Houd de video wel kort. Kom snel to the point. Het is zo dat mensen vooral aandacht hebben in de eerste 8 seconden van een filmpje. Anders haken veel mensen af. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Kom dus op tijd to the point en gebruik de eerste 8 seconden van jouw filmpje effectief. Blijf kort, maar krachtig. Houd hier dus rekening mee wanneer je een animatievideo laat maken.

https://animatievideokoning.nl/cartoon-animatie-laten-maken/