Samen in Zaken
Image default
Bedrijven

Zelf kerstkaarsen maken

Yeah! De kerstdagen staan om de hoek en de kaarsen mogen weer aangestoken worden. Kaarsen zijn het hele jaar door trendy en hip, maar vooral tijdens de feestdagen zie je meer kerstkaarsen dan ooit. Je hebt ook nog eens verschillende soorten kaarsen. Zo heb je bijvoorbeeld: dinerkaarsen, glitter kaarsen, led kaarsen, kaarsen sets etc. Winkels verkopen zowel online als in fysieke winkels kaarsen, maar hoe kan je nou zelf kerst kaarsen maken?

Recycle

Zelf kaarsen maken is niet alleen heel leuk om te doen, maar ook heel goed voor het milieu. Zo kan je bijvoorbeeld oude potten of oude glazen recyclen en er nieuw kaarsvet in gieten. Je kan er dan zelf voor kiezen wat voor kleur kaarsvet het wordt en je kan er zelf nog eventueel glitters bij toevoegen. Pas wel op met dit onderdeel, want kaarsvet kan heel heet zijn. Het is dus belangrijk dat je dit altijd onder toezicht doet als je onder de 18 jaar bent!

Stappenplan:

Hoe begin je nou met het maken van kaarsen? Wij gaan het jou stap voor stap uitleggen. 

Wat heb je nodig:

  • Oude potten of glazen

  • Eventuele kleurstoffen

  • Eventuele vormpjes

  • Een lont


Vaak gooien mensen de restjes van oude dinerkaarsen/glitter kaarsen/kerstkaarsen of andere soorten kaarsen weg, omdat ze dan zogenaamd ‘op’ zijn. Maar als je al die oude restjes bewaard, dan kan je er uiteindelijk een nieuwe kaars van maken. De eerste stap is het vullen van een pan met water. Zorg ervoor dat dit water goed heet is. Vervolgens giet je het water apart in een kommetje met de kaarsrestjes. Het is belangrijk dat je de kaarsen niet direct op het vuur laat smelten. Zorg ervoor dat je oude spullen gebruikt voor dit project, zodat het niet erg zou zijn als het vies wordt. Je kan er eventueel nog een leuke kleurstoffen en geurstoffen bij toevoegen. Zodra je dit hebt gedaan giet je het zorgvuldig in een pot/glas.

Ondertussen is het de bedoeling dat je een nieuwe lont er voorzichtig tussen houdt. Nu is het een kwestie van afwachten, laat de kaars even afkoelen en met rust. Over een aantal uur ziet de kaars er als nieuw uit. Nu kan jij makkelijk verschillende soorten kaarsen maken! Veel plezier met jouw zelfgemaakte dinerkaarsen, set kaarsen of glitter kaarsen!

https://kerstverlichting.nl/product-categorie/kaarsen/kaarsen-sets/