Samen in Zaken
Image default
Mode en Kleding

Welke schoenen zijn geschikt om te dragen naar kantoor?

Vind je het soms lastig om te bepalen wat voor schoenen je aan kunt trekken naar kantoor? Dit is ook afhankelijk van het soort bedrijf waar je werkt en hoe de sfeer en dresscode daar zijn. Afgetrapte of vieze schoenen zijn in ieder geval ‘not done’. Hieronder meer informatie over welke schoenen geschikt zijn om te dragen naar kantoor.

Loafers

Loafers zijn schoenen die enorm makkelijk aan- en uit te trekken zijn. Het zijn eigenlijk gewoon instappers die zowel door mannen als vrouwen gedragen kunnen worden. Ben je dus op zoek naar schoenen voor kantoor die er netjes uitzien en ook nog eens enorm comfortabel zitten, kies dan voor loafers onder je kantooroutfit. 

Nette (veter)schoenen

Nette (veter)schoenen zijn een goede oplossing als je een simpele, maar nette basic schoen naar kantoor aan wilt trekken. Ook vrouwen kunnen platte veterschoenen dragen of een schoen met een subtiel hakje. 

Pumps

Pumps zijn bij uitstek geschikt om onder een nette kantooroutfit te dragen. Zeker in combinatie met een nette broek, rok of jurk. Een pump geeft eigenlijk altijd een chique uitstraling aan een outfit. Ook tijdens sollicitatiegesprekken worden pumps vaak gedragen. Kijk op Durlinger.com voor een uitgebreid schoenenassortiment.

Leren sneakers

Heb je nette leren sneakers? Dan kunnen ze ook naar kantoor gedragen worden. Zeker als je sneakers hebt in een basic kleur. Hedendaags zijn sneakers prima geoorloofd onder een kantooroutfit, het ligt er alleen aan wat voor dresscode er op de werkvloer geldt. Is iedereen erg formeel gekleed? Kies dan eerder voor een nette schoen. 

Laarsjes

Elke vrouw kan een goed paar laarzen in haar schoenenkast uitstekend gebruiken om te dragen naar kantoor. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar in de winter zorgt het er ook nog eens voor dat je voeten en enkels lekker warm blijven. Ook door mannen worden ‘boots’ veel gedragen, ook onder een informele kantooroutfit. Nette veterboots voor heren zijn deze winter onmisbaar. 

Platte schoenen

Platte schoenen zijn onmisbaar onder een kantooroutfit als je veel loopt op een werkdag en er ook nog eens charmant bij wilt lopen. Bij vrouwen kun je hierbij denken aan ballerina’s en bij mannen aan platte veterschoenen of sneakers. 

Veel schoenensoorten zijn dus prima geschikt om te dragen tijdens een kantoordag. Let er echter wel goed op wat de norm qua kleding op het werk is, zodat je niet onder- of overdressed op het werk verschijnt.