Samen in Zaken
Image default
Mode en Kleding

De beste styling tips voor mannen op kantoor

Vind je het elke dag weer lastig om te bepalen wat voor outfit je aan moet trekken naar kantoor? Met enkele simpele tips kun je jezelf veel tijd en irritatie in de ochtend besparen en ga je goed gekleed en netjes naar kantoor. Hieronder de beste styling tips voor mannen op kantoor.

Er zijn diverse soorten stijlen die je kunt dragen naar kantoor. Dit is onder andere afhankelijk van de dresscode die er bij jou op kantoor geldt en of jouw werk zich in het formele of informele gebied bevindt. Ook is het verstandig om kleding te dragen die past bij je leeftijd en te kijken naar de kleding die je directe collega’s dragen. Ben jij de enige die altijd in een T-shirt op kantoor verschijnt? Dan wordt het wellicht tijd om iets met onderstaande voorbeelden te doen. 

Casual

Bij een casual kantooroutfit kun je denken aan een net T-shirt, polo, overhemd of blouse met een spijkerbroek en sneakers of platte schoenen. Bij sommige werkgevers is het prima als je met een T-shirt op kantoor verschijnt en andere werkgevers hebben liever dat je je iets netter kleedt. Dan zal de dresscode smart casual of business casual hoogstwaarschijnlijk gelden. 

Smart casual

Bij smart casual kun je een mooie (donkere) spijkerbroek combineren met een overhemd en blazer. Hieronder kun je loafers, nette sneakers of veterschoenen dragen. Deze kledingstijl is netjes, maar niet te zakelijk. Daarom heet deze kledingstijl ook smart casual. 

Business casual

Bij Business casual wordt er wel verwacht dat je in een nettere outfit op kantoor verschijnt. Denk hierbij aan een nette pantalon of chino, gecombineerd met een overhemd of polo. Hieronder kun je dan loafers of nette schoenen dragen. De kledingstijl is nog steeds niet formeel te noemen, maar zit er wel dicht tegenaan. Nette heren overhemden van GENTI zijn altijd een goede optie voor een business casual outfit.

Weet je niet wat je precies aan moet trekken naar een speciale gelegenheid op kantoor of een externe meeting? Trek dan een nette spijkerbroek of pantalon aan in combinatie met een overhemd. Zo weet je zeker dat je prima voor de dag kunt komen met een outfit combinatie die altijd en voor elke gelegenheid geoorloofd is. Deze outfit kun je vervolgens compleet maken door er loafers of nette veterschoenen bij te dragen. Wil je je look helemaal completeren? Kies dan voor een mooi horloge, leren armband en een nette riem.