Samen in Zaken
Image default
Winkelen

Wat moet je weten voordat je LED panelen koopt?

Er zijn vele soorten LED verlichting op de markt. Een van de meest populaire lampen zijn LEDpanelen. LED panelen zijn een veel voorkomende keuze voor binnenruimtes. Dit type verlichting vervangt de TL-plafondlampen die vaak worden gebruikt in huishoudens of bedrijfsgebouwen. LED biedt helderdere en veiligere eigenschappen dan traditionele fluorescerende plafondlampen. Deze verlichting is energiezuiniger. Het biedt ook een groot aantal innovatieve functies die je levensstandaard kunnen verbeteren. Dit paneel maakt gebruik van LED technologie die is geconstrueerd met een lichtgewicht frame. Dit verlichtingsontwerp is eenvoudig, zodat het goed kan worden gecombineerd met je plafond.

De voordelen van LED panelen

Het belangrijkste voordeel van LED panelen is hun helderheid. Ze kunnen heldere lichtopbrengsten produceren die ideaal zijn om een grote ruimte te verlichten. Verder zijn LED lampen ook nog eens duurzaam. De levensduur van LED verlichting kan oplopen tot wel 50.000 uur. Het is dus niet nodig om deze lamp zo vaak te vervangen. Als je deze verlichting 8 uur per dag aanzet, kan deze tot wel 17 jaar meegaan. Het kan de levensduur van andere soorten verlichting overtreffen. Sommige LED lampen zijn dimbaar. Dit betekent dat je het licht eenvoudig kunt aanpassen op basis van je behoefte. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over UV-straling, omdat deze zacht en oogvriendelijk licht produceert.

Hoe kies je het juiste LED licht?

Als het gaat om het kiezen van LED panelen, moet je het doel van de ruimte bepalen. Deze lichtpanelen kunnen worden gebruikt voor zowel residentiële als commerciële toepassingen. Het wordt aanbevolen om aandacht te besteden aan de functie om de juiste verlichting te selecteren. Zo zal de verlichting voor woningen anders zijn dan de verlichting voor ziekenhuizen of winkelcentra. Vervolgens moet je rekening houden met het type panelen. Je kunt kiezen voor hangende panelen, opbouw panelen of inbouwpanelen. Als laatste is het ook nodig om de watts en lumens te controleren. Deze aspecten zijn van invloed op de helderheid en efficiëntie van de verlichting. Bij de aanschaf van LED lampen moet je rekening houden met de kleurtemperatuur. Het speelt een essentiële rol bij het bepalen van de sfeer. Je moet ook de componenten van de panelen controleren die hun prestaties beïnvloeden. Controleer bijvoorbeeld de diffusor, het aluminium frame, het reflecterende papier, de achterplaat en de led-chipset.