Samen in Zaken
Image default
Aanbiedingen

Wat is microneedling?

Wat is microneedling?

Microneedling, ook wel bekend als dermarolling, is een behandeling waarbij kleine naaldjes over de huid worden gerold. De naaldjes zijn vaak minder dan 1 mm lang en maken kleine prikjes in de huid. Dit zorgt ervoor dat de huid zichzelf gaat herstellen door collageen en elastine aan te maken, wat leidt tot een gladdere en stevigere huid.

 

Hoe werkt microneedling?

Tijdens een microneedling behandeling wordt een apparaat, zoals een dermaroller of een dermapen, over de huid gerold. Het apparaat bevat een aantal kleine naaldjes die de huid prikken en kleine wondjes maken. 

Microneedling kan op verschillende delen van het gezicht en het lichaam worden toegepast, zoals op de wangen, het voorhoofd, de hals en de decolleté. De behandeling kan pijnloos zijn, afhankelijk van de gevoeligheid van de huid en de gebruikte naaldlengte.

 

Voordelen van microneedling

Een van de belangrijkste voordelen van microneedling is dat het de aanmaak van collageen en elastine stimuleert. Collageen is een eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, terwijl elastine ervoor zorgt dat de huid terug kan veren als ze wordt uitgerekt. Als we ouder worden, neemt de productie van collageen en elastine af, wat leidt tot rimpels, fijne lijntjes en een verslapte huid. 

Daarnaast kan microneedling ook helpen om littekens, zoals acne-littekens, te verminderen. Door de kleine prikjes die de behandeling maakt, wordt het zelf herstellend vermogen van de huid geactiveerd en wordt het proces van huidvernieuwing gestimuleerd. Dit kan ervoor zorgen dat littekens minder zichtbaar worden en de huid een gladder en egaler uiterlijk krijgt.

Microneedling kan ook helpen om pigmentvlekken te verminderen door de huid te ex foliëren en de productie van pigment te verminderen. Dit kan leiden tot een egalere huidkleur en een vermindering van hyperpigmentatie, zoals ouderdomsvlekken of zonneschade.

 

Bijwerkingen:

Microneedling kan enkele bijwerkingen hebben, hoewel deze meestal tijdelijk zijn en na enkele dagen verdwijnen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn rode en gezwollen huid, een branderig gevoel en kleine bloedingen. Soms kan er ook een lichtbruine kleur op de huid verschijnen, wat duidt op huidveroudering. Dit kan enkele dagen tot enkele weken duren voordat het verdwijnt.

Het is belangrijk om na een microneedling behandeling de huid goed te verzorgen door het te hydrateren met een vocht inbrengende crème en het te beschermen tegen de zon met een zonnebrandcrème met een hoge SPF. Het is ook aan te raden om enkele dagen na de behandeling geen scrub of exfoliant te gebruiken en om op make-up te vermijden totdat de huid volledig is genezen.

 

https://toskani.nl/