Samen in Zaken
Image default
Energie

Waarom je altijd voor een erkende elektricien moet kiezen

Wie op zoek is naar een betrouwbare elektricien in de buurt, bijvoorbeeld in Roosendaal, zal waarschijnlijk gewoon op Google iets intypen als ‘Elektricien Roosendaal’. Vaak komt hieruit een hele waslijst aan installatiebedrijven en elektriciens tevoorschijn. Elk hebben ze hun eigen kennis, een eigen manier van omgang met de klant en ook een eigen prijslijst. Soms bieden mensen zichzelf, zelfs online, aan als elektricien. Hoewel het misschien voordeliger is, moet je ervoor waken met dit soort partijen in zee te gaan. Het risico op problemen en extra kosten is veel te hoog om dit wel te doen.

De nieuwste kennis op het gebied van elektriciteit

Een écht, officieel erkende elektricien levert kwaliteit. Nu is het niet zo dat iemand die niet geregistreerd staat niet de benodigde kennis en kunde kán hebben, maar de zekerheid heb je niet. Een erkende elektricien is een vakman die zijn kundigheid heeft moeten bewijzen. Bovendien laten de professionele installatiebedrijven hun mensen continu bijscholen, en volgen zij allerlei cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektriciteit. Een vakman die blijft bijleren en op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen draagt ook andere oplossingen of mogelijkheden aan dan een elektricien die zich niet heeft laten bijscholen.

Kies voor veiligheid en zekerheid

Bij de opleidingen op het gebied van elektrotechniek wordt veiligheid er vanaf dag één ingestampt. Een erkende elektricien kent de gevaren (elektrocutie, brandgevaar) van het werken met spanning en zal wat betreft veiligheid geen risico nemen. Ook is elke erkende elektricien verzekerd voor het geval er toch iets mis kan gaan. Dit is bij de zogenaamde ‘beunhazen’ niet zo. Een elektricien met erkend vakmanschap staat vermeld bij één van de organisaties die kwaliteitskeurmerken afgeeft. Stichting Erkenning Installatiebedrijven en InstallQ zijn voorbeelden van kwaliteitskeurmerken in de elektrotechniek. Ga dus niet met iedereen in zee, maar zoek een erkend elektricien!