Samen in Zaken
Image default
Winkelen

Waar let je op bij het kopen van een deken?

Waar let je op bij het kopen van een deken?

Bij een Deken kopen komt veel kijken. Allereerst is de stof natuurlijk het belangrijkste. Je wil juist zo dun mogelijk voor in de zomer en zo dik mogelijk voor in de winter. Daarnaast is de lengte ook het belangrijkste. Het beste kun je een deken 10 of 20 cm langer kopen als je lichaamslengte. Hier kun je jezelf dan ook lekker in draaien. De meeste mensen vinden een groter deken prettiger. Als je hem ook voor buiten gaat gebruiken dan is het belangrijk dat hij waterdicht is. 

Dit wordt met verschillende klasses aangegeven. Een ademend deken heeft de voorkeur van veel mensen. Dit omdat het het vocht dan wordt opgenomen door het deken en weer aan de buitenkant wordt losgelaten. Dat zorgt er dus voor dat je niet helemaal zeiknat wakker wordt. Voor mensen die veel bewegen in de slaap of zweten is dit zeker een aanrader. Daarnaast is het vaak ook fijn om een zwaarder deken te hebben. Hier kunnen de meeste mensen het makkelijkste mee inslapen.

Ga voor het beste van het beste

Bij het kopen van een deken raden wij je aan om ook op de best getest varianten te letten. Deze zijn door mensen als prettiger ervaren en dat is zeker belangrijk voor een goede nachtrust. Er zit namelijk veel verschil in de stoffen en niet alle katoen is even goed. Het is dus ook een beetje proberen waarbij jij jezelf het beste voelt. De een wil een zwaar deken, waar de ander juist wil kunnen bewegen en kiest voor een lichter deken.

Daarnaast kun je ook kiezen voor dekens die je kunt scheiden. In de zomer maak je er een lekker dun deken van en in de winter vul je hem zodat je ook weer warmte krijgt. Ook hierbij is het goed opletten, want je hebt modellen met knopen, maar er zijn er ook die voorzien zijn van een rits. Een rits werkt een stuk sneller, maar ook veel fijner.