Samen in Zaken
Image default
Horeca

De beste cocktail shaker voor achter de bar

De warmere lente- en zomermaanden bevatten ongetwijfeld de beste dagen om gezellig uit eten te gaan met vrienden en familie. Optimaal genieten doe je met een heerlijke maaltijd op een terrasje, een warme zomerbries en een zoete cocktail in je hand.

 

Bartenders hebben een gouden hand in het bereiden van de lekkerste cocktails. Dit doen zij met behulp van een sterke drank, likeuren en aroma’s. Alle ingrediënten worden in een cocktail shaker gegooid, waarna ze grondig worden gemengd. De laatste stap is het inschenken van de cocktails! Om als bartender de lekkerste cocktails te maken, moet je uitgerust zijn met een kwalitatieve cocktail shaker. Maar welke is dit?

 

Cobbler en Boston

Veruit de bekendste shaker voor het maken van cocktails, is de Cobbler. Deze variant staat bekend om het hoge gebruiksgemak en is daarom perfect voor beginners. In de beker kunnen de ingrediënten geplaatst worden. Het middenstuk bevat een zeef, waardoor de cocktail eenvoudig in een glas geschonken kan worden, zonder dat er gruis meekomt. Het geheel kan afgesloten worden met een bovenstuk dat verspilling zoveel mogelijk vermijdt.

 

De Boston shaker is vergelijkbaar met de Cobbler, maar het zeefelement ontbreekt. Deze shaker bestaat uit een glas en een beker, waardoor ingrediënten heel simpel met elkaar kunnen worden gemengd. Het gebruiken van de Boston shaker vergt wat ervaring en professionaliteit, met name vanwege de mate van verspilling.

Perfecte cocktails binnen 30 seconden: maak kennis met deze robotische cocktail shaker

Met de heropstart van horecagelegenheden na de lockdowns, nam de druk op het horecapersoneel enorm toe. Aziatische landen hadden hier allang een oplossing op gevonden: het inzetten van robots in de horeca. Ook in Nederland is deze oplossing aangeslagen. Maak kennis met L’OUI; de robotische cocktail shaker die iedere horecagelegenheid achter de bar kan gebruiken!

 

L’OUI is een robotische arm die binnen 30 seconden de perfecte cocktail op tafel kan zetten. Verspilling is bij L’OUI verleden tijd. Alle glazen worden optimaal gevuld door deze barman en de smaak van de cocktails is altijd buitengewoon goed. L’OUI kan op dit moment al vele soorten cocktails maken, waaronder de geliefde Pornstar Martini en allerlei Mojito’s. Bestel zelf een cocktail bij L’OUI en geniet van een perfecte cocktail!