Samen in Zaken
Financieel

Hoe vind ik de goedkoopste autoverzekering?

Wanneer je een auto koopt is het van cruciaal belang dat je goed bent verzekerd. Niet alleen omdat een autoverzekering in Nederland verplicht is, maar ook omdat je veel onnodige en zeer hoge kosten kunt voorkomen door simpelweg een goede verzekering te hebben. De verzekering zelf kost uiteraard ook geld. Dit bedrag kan hoog of laag zijn, afhankelijk van de verzekering die je zelf kiest. Het is vaak een redelijk lastige klus voor velen om de juiste verzekering te vinden en het zo goedkoop mogelijk te houden ook. Hieronder vertellen we je het een en ander over hoe je de goedkoopste autoverzekering kunt vinden.

Maak verschillende berekeningen

Research is als het gaat om het kiezen van de juiste autoverzekering een van de belangrijkste voorbereidingen die je kunt treffen. Er zijn talloze autoverzekeringen waaruit je kunt kiezen. Het is belangrijk dat je van zo veel mogelijk verzekeringen kijkt waartegen je kunt verzekeren en op hoeveel euro je hiermee per maand uitkomt. Vervolgens bereken je de diverse autoverzekeringen die je tegenkomt. Welke autoverzekering dekt welke schade tegenover welke prijs? Via Totaalbesparen.com kun je jouw autoverzekering berekenen.

Bekijk je eigen situatie

Om op de goedkoopste autoverzekering uit te komen is het belangrijk je eigen situatie even te bekijken en analyseren. Er kunnen bepaalde zaken spelen bij jou die er voor zorgen dat de ene verzekering goedkoper voor je kan zijn dan de andere verzekering. Denk er bijvoorbeeld aan dat je misschien al een auto hebt op je naam. Als je dan een tweede auto verzekerd bij de zelfde verzekering is er een mogelijkheid dat je hierdoor wat korting ontvangt waardoor die verzekering een stuk goedkoper uitkomt dan de andere verzekeringen. Ook kan het erg handig zijn te kijken hoeveel schadevrije jaren je hebt. Dit speelt namelijk een grote rol in de premie die je zult gaan betalen.

Hoge of lage eigen risico

Je kunt je eigen premie alsnog ondanks dat je de goedkoopste autoverzekering hebt nog lager maken. Je premie heeft namelijk een link met je eigen risico. De eigen risico is het bedrag dat je betaalt als er iets met je auto gebeurt omdat je verzekering tot een bepaald bedrag niet alles dekt. Je moet dan bijvoorbeeld een deel van je eventuele reparatie zelf betalen. Hoe hoger je je eigen risico instelt, hoe lager het bedrag zal worden dat je per maand moet betalen. Door je eigen risico te verhogen kun je dus je al goedkope autoverzekering nog goedkoper maken.