Samen in Zaken
Image default
Aanbiedingen

De hoofdhuid goed laten herstellen met behulp van deze tips!

Om kale of dun behaarde plekken op het hoofd op te vullen met haar, voeren sommige een haartransplantatie uit. Zowel haartransplantaties voor vrouwen en haartransplantaties mannen zijn tegenwoordig mogelijk. Nadat jij een haartransplantatie hebt ondergaan, heb jij weer een mooie bos haar op je hoofd. Het is wel belangrijk dat het herstelproces goed verloopt, dit heeft geduld en tijd nodig. Daarnaast moet het haar ook weer helemaal terug groeien. De verzorging van de hoofdhuid is belangrijk na het ondergaan van een haartransplantatie. Slechte verzorging van de hoofdhuid kan zorgen voor schade of zelfs verlies van je haar. Na het uitvoeren van een haartransplantatie zijn dit dingen die je natuurlijk liever niet hebt. Lees dit blogartikel verder als jij geïnteresseerd bent in de tips voor een spoedig herstel na het uitvoeren van een haartransplantatie.

 

Slaap voorzichtig

Na het uitvoeren van een haartransplantatie is de manier van slapen anders. Om de zwelling te verminderen dien je met je hoofd omhoog te slapen. Met behulp van twee of meer kussens kan jij je hoofd omhoog houden in de slaap.

 

Kijk goed uit!

Nadat jij een haartransplantatie hebt uitgevoerd dien je heel voorzichtig te zijn en geduld te hebben. Voordat je haar terug gegroeid is, kan dit wel drie tot zes maanden duren. In deze periode is de hoofdhuid nog steeds herstellende. Negen maanden na het ondergaan van de haartransplantatie zal het haar weer normaal gaan groeien. Het valt bijna niet meer op dat jij een haartransplantatie hebt ondergaan.

 

Kijk goed uit wat je eet en drinkt

Nadat jij een haartransplantatie hebt ondergaan dien je goed te letten op wat je eet en drinkt. Eten zoals pittig eten kan je beter niet eten bijvoorbeeld. Dranken die alcohol bevatten kan je ook beter even laten staan. Alcohol werkt bloedverdunnend en dit zorgt ervoor dat de vatbaarheid voor bloedingen toeneemt.

 

De hoofdhuid wassen

Tot twee dagen na het ondergaan van een haartransplantatie is het belangrijk dat je niet gelijk je hoofd gaat wassen. Na deze twee dagen kan je voorzichtig je hoofd wassen. De specialist adviseert producten, die jij dient te gebruiken. Een voorbeeld is de speciale shampoo die aangeraden wordt. Om de hoofdhuid goed te wassen dien je warm water en shampoo te gebruiken. Spoel het daarna af met lauw water. Om korstjes te gebruiken is dit de beste manier om de hoofdhuid te wassen. 

 

https://omorfy.nl/