Samen in Zaken
Image default
Bedrijven

Tips om meer fruit te eten

Fruit zit boordevol voedingsstoffen en is essentieel voor het behoud van jouw gezondheid. Als tussendoortje of toetje zijn ze een geweldige manier om je zoetekauw te stillen zonder je taille te vergroten! Of het nu exotisch of van eigen bodem is, er zijn net zoveel vruchten als er smaken zijn. Tijd om ze op het menu te zetten!

10 Tips om meer fruit te eten

 

Wil je meer fruit eten? Door een appel of peer in je tas, op je bureau of op het aanrecht te hebben, heb je meer kans om meer fruit te eten. Een fruitkom in je keuken kan ook helpen met eerder kiezen voor fruit dan een snack.

 

Vertrouw niet alleen op één soort fruit. Zoek afwisseling! Klein of middelgroot fruit (aardbeien, appels, pruimen, enz.) zal helpen om je trek te stillen, terwijl groter fruit (ananas, mango, meloen…) in blokjes kan worden gesneden en als snack of toetje kan worden gegeten. Overdag, in plaats van te grijpen naar een zak chips of een chocoladereep, grijp je naar kant-en-klaar fruit! Je kunt ook je fruit mixen met elkaar zo kan je van ieder soort genieten.

 

Om de dag goed te beginnen, voeg je wat fruit toe aan je ontbijt. Dit voegt een vleugje frisheid toe aan je gerecht en kan een geweldige combinatie zijn voor yoghurt of eieren. Of maak van je fruit een heerlijke smoothie. Jij kunt ook fruitborden bereiden als tussendoortje voor jouw kinderen. Ze zullen ze graag opeten als ze na school thuiskomen!

 

Niets fleurt havermout zo op als een kopje bosbessen of frambozen. Wat betreft pannenkoeken, ze passen goed bij elk fruit, van bananen tot aardbeien tot appels!

Fruit bestellen

Om verzekerd te zijn van je dagelijkse hoeveelheid fruit moet je die hoeveelheid ook in huis hebben. Fruit bestellen is een gemakkelijke manier om jezelf te verzekeren van de juiste hoeveelheid fruit.