Samen in Zaken
Image default
Aanbiedingen

De Chainlink koers is er een om goed in de gaten te houden

De Chainlink koers kent een constante start

Opvallend aan de Chainlink live koers is dat deze vanaf de start op 12 november 2017 een vrij gestage groei kende. De waarde van een eenheid LINK, zoals de munt heet, bedroeg toen €0,21. Hoewel er sprake was van een piek in januari 2018, waarbij de munt €1,12 waard was, daalde deze daarna en ging weer op een lager niveau verder.

Over het algemeen kun je stellen dat wanneer je een mediaan trekt over de grafiek tot aan 22 mei 2019, toen de prijs van een LINK €1,06 bedroeg, deze mediaan zeer dicht tegen de lijn van de grafiek aan schuurde. De stijging was dus zeer constant.

Een hogere stijging, wederom gestaag

Tot aan juni 2020 was er ook een gestage, constante stijging waarneembaar. Op 23 juni dat jaar bedroeg de waarde €3,97. Hoewel er sprake is van een stevige stijging, zijn er geen enorme pieken en dalen zichtbaar. Het kende hiermee een vrij voorspelbare groei.

Een enorme piek

Wat opmerkelijk is, is dat er vanaf juli 2020 een zeer sterke stijging waarneembaar is binnen de grafiek. Was de waarde op 3 juli 2020 nog €4,27, deze stijgt al snel tot €7,59 op 16 juli dat jaar. Hoewel er na deze piek een kleine daling volgt, stijgt de prijs hierop tot enorme hoogte. Op 16 augustus is een aandeel LINK namelijk €16,14 waard.

Hoewel je na zo’n piek een zeer sterke daling zou verwachten, was dit geenszins het geval. LINK ontwikkelde zich naar een prijsniveau van rond de €10 en vandaag de dag ligt de prijs op €11,25.

Een interessante investering

Chainlink is een interessante investering met veel potentie voor de toekomst. Het maakt namelijk aan de hand van een blockchain technologie gebruik van zogenaamde ‘smart contracts’. Hiervoor gebruikt het een veilig Oracle-netwerk, dat de blockchain technologie aan externe systemen verbindt. Omdat oracle als nadeel kent dat het centraal georganiseerd is, werkt Chainlink hard aan een manier om dit te decentraliseren.

 

https://www.cryptocurrencylivekoers.nl