Samen in Zaken
Image default
Zakelijk

Wat is naast Bitcoin de populairste crypto?

Als we het hebben over de populariteit van de verschillende cryptocurrency kunnen we niet anders dan concluderen dat Bitcoin de echte nummer één is. Niet alleen heeft bitcoin de hele crypto wereld ‘in gang gezet’. Het is ook het project waar de meeste mensen vanaf weten, welke het meeste waard is en welke het meeste gebruikt wordt als betaalmethode. Er zijn echter duizenden andere projecten die in populariteit toenemen. De nummer twee is Ethereum.

 

Hoe zit het met Ethereum?

Ethereum is een ander platform dan Bitcoin. Het is op dit netwerk namelijk mogelijk om heel eenvoudig decentrale applicaties te maken. Dit betekent dat ontwikkelaars hun eigen crypto project kunnen maken op het veilige netwerk van Ethereum. Dit maakt Ethereum een van de meest gebruikte projecten en de onbetwiste nummer twee. Als je kijkt naar het crypto nieuws van vandaag dan ontkom je niet aan berichten over Ethereum, de koers en de laatste ontwikkelingen. 

 

In 2017 verschenen er met name veel nieuwe projecten op Ethereum die door middel van een Initial Coin Offering hun geld ophaalden. Dit maakte duidelijk hoe populair het platform was, maar ook hoeveel potentie het heeft voor de toekomst. Het bieden van tools waarmee ontwikkelaars hun creativiteit kwijt kunnen op het Ethereum netwerk kan namelijk bijna alleen maar voor meer groei zorgen.

 

Dit is daarom een van de redenen dat de verwachting van Ethereum zeer positief is voor de toekomst. Hoe hoog de koers precies zal stijgen kan niemand met zekerheid zeggen, maar het is wel duidelijk dat de groei gestimuleerd wordt door alle nieuwe projecten die gemaakt worden op het netwerk.

 

Daarnaast is Ethereum onlangs begonnen met Ethereum 2.0. Hiermee kunnen beleggers een minimum van 32 Ethereum inleggen om een passief inkomen te verdienen over hun tegoeden. Naast de potentie van het platform zelf zorgt deze ontwikkeling voor een hoop nieuwe beleggers die hiervan willen profiteren.