Samen in Zaken
Image default
Gezondheid

Zo zorg je voor een betere nachtrust!

Heb je soms moeite met slapen en wil je daar wat aan doen? Kom je ’s avonds niet in slaap maar wil je in de ochtend het liefst zo lang mogelijk blijven liggen? Dan is het een goed idee om eens te denken aan de verschillende dingen die je kunt verbeteren om aangenamer te slapen! In deze blog vertellen we je daar meer over, dus lees gauw door en ontdek onze tips om een betere nachtrust voor jezelf te creëren.

Verzwaringsdeken

Je kunt een kalm verzwaringdeken kopenen deze ’s nachts gebruiken om beter te slapen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken krijg je het niet warmer van een verzwaringsdeken, wat vaak een obstakel is om er eentje te gaan gebruiken. Daarentegen is het wel zo dat je lichaam zich, grotendeels onbewust, veel veiliger en comfortabeler voelt onder een zwaarder deken. Dit zorgt ervoor dat je dieper, comfortabeler en prettiger slaapt! Zo wordt je uitgerust wakker en ben je weer helemaal klaar voor een nieuwe dag.

Fijne geuren

Een fijne, aangename geur in de slaapkamer kan je helpen om beter te slapen. Afhankelijk van wat je prettig vindt kun je hiervoor zorgen. De een houdt van wierook, een ander brandt liever een geurkaars en een derde kiest voor potpourri. Wat je ook doet, een aangenaam geurtje kan je nachtrust echt verbeteren, dus probeer dit gerust eens uit.

Donker

Het is belangrijk dat je in een goed donkere kamer slaapt. Laten je gordijnen nog veel (straat)licht door? Dan kan het een idee zijn om eens te investeren in gordijnen die jouw slaapkamer goed verduisteren. Zo kun je veel beter in slaap komen en word je ook niet onnodig wakker van lichtvervuiling in je slaapkamer!

Temperatuur

Mensen slapen nu eenmaal beter bij een lagere temperatuur. Ook dat is iets wat in onze natuur zit. Zorg er dus voor dat je slaapkamer een prettige, koele of zelfs koude temperatuur heeft. Heb je het zelf snel koud? Dan kun je een kruik of elektrisch deken gebruiken om er toch lekker warm bij te liggen. De lucht die je in ademt is dan nog steeds lekker koel, wat je nachtrust echt ten goede zal komen!

Zorgen voor slaaphygiëne

Niet teveel naar schermen kijken voordat je naar bed gaat en even goed ontspannen vlak voordat je onder de wol kruipt zijn dingen die je slaap vele malen beter kunnen maken. Probeer dat dus zeker eens uit.

https://web-wings.nl/