Samen in Zaken
Image default
Zakelijk

Zo kun je efficiënt werken op afstand

Werknemers die voor WordPress werken reizen ‘s ochtends nooit naar hun werk. Dat is onmogelijk, omdat deze werknemers in 174 verschillende steden aan het werk zijn. Het kantoor bij deze mensen is hun thuis, een zogenaamde digital workspace. Er wordt dus volledig gewerkt op afstand. Ook in Nederland zie je steeds meer mensen thuiswerken, het wordt het nieuwe normaal. Maar hoe zorg je nu dat je thuis efficiënt aan het werk gaat?

Zorg voor een goede en stabiele communicatie

De meeste moeite die bedrijven hebben met werknemers op afstand is communicatie binnen de teams. Want een praatje maken bij de koffieautomaat zit er niet in. Alles moet digitaal gebeuren en dat wordt daardoor automatisch minder persoonlijk. Zorg daarom voor diverse communicatie tools voor je werknemers. E-mail is erg geschikt voor praktisch gebruik. Maak voor brainstormsessies gebruik van telefoon of videogesprekken.

Stel duidelijke doelstellingen

Een van de grootste zorgen van bedrijven die werknemers op afstand laten werken is dat ze het werk niet op tijd afkrijgen. Een werknemer die thuis werk zal snel even de afwas doen of de hond gaan uitlaten. Oplossing? Stel specifieke doelstellingen en termijnen waar beide partijen akkoord meegaan. Meer controle nodig, maak dan gebruik van software die computeractiviteit controleert.

Maak gebruik van de juiste tools

Werken op afstand gaat alleen nuttig zijn er werknemers over de juiste tools en software beschikken. Tools die helpen om met elkaar effectief te communiceren, informatie delen en hun werk te doen. Zorg bijvoorbeeld voor smartphones, webcams, headsets en een stabiele internetverbinding. Wat te denken van software zoals Google Docs en Basecamp? Tools zijn onmisbaar om effectief te werken op afstand.

Zorg voor een persoonlijke benadering

Sommige bedrijven besluiten om werknemers op een bepaald tijdstip te laten beginnen. Dat doet niet veel goeds bij werknemers. Spreek daarom werkuren af naar de behoefte van de

werknemer. Bij 20 procent van de werknemers werkt het beter als ze wat langer kunnen uitslapen. Bij een digital workspace, zoals die van Detron.nl, loont het juist om werknemers meer vrijheid te geven. Het overgrote deel is verantwoordelijk genoeg om het werk op tijd af te krijgen.