Samen in Zaken
Image default
Financieel

Vermogensbeheer, wat is dat?

Wanneer je voor vermogensbeheer kiest, dan doet een beheerder dat. Je vermogen beheren door Ambassadorvermogensbeheer.nl is een voorbeeld. Dit is handig wanneer je hier zelf geen kennis van hebt. Het is fijn om iemand te hebben waar je persoonlijk contact mee hebt, maar het kan ook online worden verzorgd. Dit gebeurt op basis van een beleggingsprofiel. Op deze plek leer je alles wat je moet weten.

Wat doet de beheerder

De beheerder bespreekt je situatie, doel en wensen. Ook maakt deze het beleggingsprofiel en geeft advies over risico’s. Dit is belangrijk voor rendement beleggen. Daarom wordt ook een strategie bepaald. Alle afspraken worden vastgelegd. De beleggingsrekening wordt geopend. De beleggingen worden uitgezocht en gekocht of verkocht. Er worden ook regelmatig rapportages opgesteld. Daarnaast kan de beheerder ook andere zaken verzorgen.

Voorzichtig met verwachtingen

Het is belangrijk om te beseffen dat het wel beleggen blijft. Ook een vermogensbeheerder kan geen garantie op een rendement geven. Het is altijd afhankelijk van de ontwikkelingen op de beurs. Het is dus ook belangrijk om voorzichtig te zijn met je verwachtingen. Ben je teleurgesteld in het rendement, maar is alles volgens de regels gegaan, dan is daar niets aan te veranderen.

Op persoonlijke wijze beheren

Als je kiest voor persoonlijk vermogensbeheer, dan heb je direct contact met de beheerder over je situatie, wensen en doelstellingen. Dit wordt ook wel private banking genoemd. Grote banken bieden dit aan, maar er zijn ook zelfstandige private banks. Dit kan het plannen van je financiële nalatenschap bijvoorbeeld gemakkelijker maken. Er is vaak wel een minimale inleg die flink hoog kan zijn. Dit moet je dus wel aankunnen met je vermogen.

Kiezen voor online

Een andere optie is online vermogensbeheer via een website. Dit is dan vaak al tegen een veel lagere inleg te doen. Het beleggingsprofiel wordt vastgesteld aan de hand van vragenlijsten die je invult. Het is bovendien zo dat je berichten en rapportages via e-mail of een app krijgt. Je hebt zelf nog invloed op de mate van risico. Er zijn veel vermogensbeheerders actief. Het is fijn om er zeker van te zijn dat je er dus voor kan zorgen dat je met de juiste aanbieder werkt. Het geeft je een goed gevoel wanneer het op deze manier wordt aangepakt door jou.