Samen in Zaken
Image default
Zakelijk

Zo kies je de juiste bureaustoelen voor op kantoor

Ben je op zoek naar een bureaustoel voor op kantoor? Dan zijn er genoeg mogelijkheden beschikbaar. Echter zijn er enkele punten waar je op dient te letten om ervoor te zorgen dat de juiste bureaustoel voor jouw lichaam aanschaft. Hieronder meer informatie over het kiezen van de juiste stoel voor op kantoor. 

Ergonomische bureaustoel 

Mensen met een zittend beroep brengen vele uren per dag zittend achter de computer door. Daardoor is de kans op het ontwikkelen van lichamelijke klachten zoals rug, nek of schouderpijn groot. Door te kiezen voor een ergonomische bureaustoel, verklein je de kans op het ontwikkelen van deze ongemakken. Een ergonomische bureaustoel betekent simpelweg dat je kiest voor een bureaustoel die op vele punten te verstellen is, waardoor je de stoel goed in kunt stellen op de wensen en behoeften van jouw lichaam. Je biedt hiermee de perfecte lichamelijke ondersteuning tijdens het zittend werken. Maar hoe kies je de juiste stoel?

Intensiteit van gebruik

Ga je dagelijks de stoel veel gebruiken? Kies dan voor een duurdere stoel met een stevig frame en zitvlak. Bij bureaustoelen is het vaak daadwerkelijk zo dat stoelen die wat duurder zijn, zorgen voor een langere levensduur en een stevigere stoel. Bezuinig dus niet op de aanschaf van je nieuwe bureaustoel, want je zult er zeker jaren plezier van hebben. Bureaustoelen van Herman Miller Aeron staan bekend om de ergonomische aspecten en het ontzettend fijne zitgemak.

Kwaliteit

Kijk of het frame van de stoel van staal of kunststof gemaakt is, staal zorgt voor meer stevigheid en een langere levensduur, deze stoelen zullen echter automatisch ook duurder zijn. Je zult echter merken dat ook de kwaliteit van het zit- en ruggedeelte ook hoger ligt, dan bij een goedkope bureaustoel. 

Materiaal

Let niet alleen goed op het materiaal waaruit het frame is vervaardigd, maar ook op het materiaal van het zitgedeelte. Is het zitgedeelte gemaakt van ademend materiaal of zit je in de zomer plakkend aan je stoel vast tijdens warme zomerdagen? Tegenwoordig zijn er veel zitgedeeltes gemaakt van mesh materiaal, wat ademend en ventilerend werkt. 

Verstelbaarheid 

Door te kiezen voor een ergonomische bureaustoel die je dus op vrijwel elk belangrijk aspect kunt verstellen, vergroot je de kans op het voorkomen van lichamelijk ongemak. Als je armleuningen, rugleuningen, zithoogte en eventuele lendensteun kunt verstellen, weet je zeker dat je de stoel perfect op jouw lichaam in kunt stellen. Dit is dus een erg belangrijk aspect tijdens de aanschaf van een nieuwe bureaustoel. Via Scholtens Werkplek kun je eenvoudig ergonomische bureaustoelen en accessoires aanschaffen.