Samen in Zaken
Zakelijk

Wat te verwachten bij Executive search Nederland?

 

Executive search is een tactiek om nieuwe mensen te vinden. Met deze tactiek kan je de beste mensen binnen halen, want normaal gesproken is het lastig om de beste mensen te vinden via werving en selectie. Simpelweg omdat de beste mensen vaak al op een goede positie zitten en niet per se op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Deze mensen moeten benaderd worden met een aantrekkelijk voorstel om eventueel een overstap te maken. Maar wat kan je nou verwachten van executive search Nederland. Hier bedoelen we mee, wat wil je zien bij en executive search bureau in Nederland?

 

Het is een tactiek die enige ervaring vraagt. Je gaat echte professionals proberen op te halen, een simpele recruiter gaat dat niet voor je doen. Een bureau met ervaring is dus belangrijk. De mensen die deze tactiek doen moeten goed opgeleid zijn aangezien een gesprek op niveau moeten kunnen houden met jouw kandidaat. Het is goed om een bureau te hebben die ook outside of the box denkt en niet simpele kandidaten voorstelt, maar ook niet voor de hand liggende kandidaten. Het is fijn om een bureau te hebben die openheid van zaken geeft. Hiermee wordt bedoeld dat ze informeren over de tactiek en de voortgang van de tactiek. Daarnaast is het uiteraard belangrijk dat ze gewoon doen wat ze zeggen.

 

Wanneer je zelf ook internationaal bedrijf hebt, wil je uiteraard met een executive search bureau werken die ook internationaal mensen kan hunten. Het is daarbij belangrijk om na te gaan hoe groot het internationale netwerk van het bedrijf is. Op basis daarvan zal je moeten inschatten hoe sterk dat netwerk is. Wanneer je het niet zeker weet, ga dan gewoon het gesprek aan.

 

Bezoek de website voor meer informatie :