Samen in Zaken
Image default
Zakelijk

Wanneer letselschade recht?

Als je persoonlijk letsel hebt opgelopen, heb je recht op een vergoeding. Onder persoonlijk letsel valt schade die wordt veroorzaakt door psychisch of lichamelijk letsel door toedoen van anderen. Mocht zoiets ooit gebeuren, dan wil je natuurlijk niet voor financiële of juridische verrassingen komen te staan. Je kunt hiervoor een letselschade recht advocaat inschakelen.

Vormen van letselschade

Wat valt er nu precies onder letselschade? Een aantal voorbeelden hiervan zijn amputatie, botbreuken, cognitieve schade, inwendig letsel of een whiplash. Als zoiets gebeurt en je een letselschade recht advocaat inschakelt, wordt er gekeken naar eventueel beschadigde zaken, rechtsbijstand, eventuele schadevergoeding en de hoogte daarvan.

 

Wat doet een letselschade advocaat?

Er is een lijstje van vijf punten die een letselschade advocaat in ieder geval voor je regelt:

  • Verzamelen van bewijs;
  • Aansprakelijkheidsclaims op volgorde indienen;
  • Beschadigde items verzamelen en indienen;
  • Onderhandelen over de mate van verantwoordelijkheid;
  • Berekenen van mogelijke pijn compensatie.

 

De advocaat blijft je natuurlijk ook ondersteunen in het geval dat het een rechtszaak wordt. Er wordt gestreefd om jou een zo hoog mogelijke vergoeding te verkrijgen van de andere partij. Ten eerste wordt er bepaald wie er verantwoordelijk is voor het ontstaan van de situatie. Vervolgens wordt bepaald wat de schade precies is. Tijdens de laatste fase van de medische behandeling wordt er aandacht besteed aan de schadeclaim. Er wordt een berekening gemaakt van eventuele toekomstige schade.