Samen in Zaken
Image default
Beauty en verzorging

Waar moet een goede operatietafel aan voldoen?

Er gebeurt een heleboel in de operatiekamer en het is misschien wel een van de belangrijkste kamers van het ziekenhuis. Een operatietafel wordt verkocht door een operatietafel leverancier en is een onmisbaar onderdeel van elke operatiekamer en moet aan strenge eisen voldoen om optimale prestaties te leveren. Maar waar moet een goede operatietafel precies aan voldoen? Lees er hier meer over!

Ergonomie

Een goede operatietafel is zo gemaakt dat zowel de dokter als de patiënt er baat bij hebben. De tafel moet makkelijk verstelbaar zijn zodat de dokter in een fijne houding kan werken zonder last te krijgen van vermoeidheid of pijn. Ook moet de tafel goed aangepast kunnen worden aan hoe groot of lang de patiënt is, zodat deze tijdens de operatie perfect ligt.

Veiligheid

Bij elke operatie is veiligheid natuurlijk de hoogste prioriteit. Een operatietafel moet dus echt veilig zijn. Dat betekent dat hij stevig moet staan, goede sloten moet hebben en systemen om snel te stoppen als dat nodig is, zodat er geen ongelukken gebeuren. Ook is het belangrijk dat de bediening makkelijk en snel te begrijpen is. Op die manier kan de dokter snel handelen in een noodgeval.

Flexibiliteit

Operaties kunnen simpel of ingewikkeld zijn en kort of lang duren. Daarom moet een goede operatietafel zich kunnen aanpassen voor verschillende soorten operaties. De tafel moet in verschillende standen kunnen, zoals een zitstand voor als er aan bepaalde lichaamsdelen gewerkt moet worden of een speciale helling voor bepaalde operaties. Door deze flexibiliteit is de tafel geschikt voor allerlei verschillende operaties en specialismen in de medische wereld.

Kwaliteit en duurzaamheid

Een operatietafel moet echt goed zijn en lang mee kunnen. Dit betekent dat hij volgens hoge standaarden gemaakt moet zijn en van stevige materialen zoals roestvrij staal. Als een operatietafel lang meegaat, is dat goed voor ziekenhuizen en klinieken omdat ze dan weten dat ze hun geld goed hebben besteed en niet steeds een nieuwe tafel hoeven te kopen.

Gebruiksvriendelijkheid

Tot slot moet een operatietafel makkelijk zijn in gebruik voor zowel de dokter als het team in de operatiekamer. Dit betekent dat iedereen hem zonder problemen moet kunnen verstellen, met duidelijke gebruiksaanwijzingen en knoppen die logisch zijn. Een tafel die fijn werkt, zorgt ervoor dat er minder snel fouten worden gemaakt tijdens een operatie en dat alles in de operatiekamer vlotter verloopt.