Samen in Zaken
Image default
Zakelijk

Redenen om te kiezen voor een digitale receptie

Heb je wel eens vernomen van een digitale receptie? Veel organisaties zien dit als de oplossing voor een probleem: namelijk de vele bezoekers die bij een evenement geregistreerd moeten worden. Het is van belang om de registratie op een goede en efficiënte manier te doen. Je dient te voorkomen dat hierin fouten worden gemaakt, met betrekking tot de privacy van de bezoekers. Persoonlijke gegevens moeten worden vernietigd, na een periode van een aantal dagen. Als leidinggevende is het belangrijk om je in de regels te verdiepen voordat je besluit om de keuze voor een app te maken. Gelukkig geldt dat de meeste systemen gericht op bezoekersregistratie voldoen aan alle wetgeving. 

Een app

De registratie van bezoekers kun je doen door gebruik te maken van papier. Echter geldt dat dit een ouderwets systeem is, waarbij gegevens snel verloren kunnen raken. Daarnaast is het aan mensen om veel toezicht te houden bij de balie op het moment van registratie. Je lost dit op door gebruik te maken van een app, waarbij mensen hun gegevens zelfstandig kunnen invullen. Daarnaast kun je de app downloaden op zowel de telefoon als de tablet. Je kunt onder andere kiezen voor Reflex Online, indien deze methode je voornamelijk aanspreekt. 

Ondersteuning

Het voornaamste voordeel van de app is dat er sprake is van ondersteuning. Mensen hoeven de registratie van bezoekers voortaan niet meer zelf te doen, aangezien ze een app hebben die ondersteuning biedt. Je hoeft voortaan geen mensen meer bij de balie te plaatsen, die iedereen moeten helpen bij het invullen van de gegevens. Bij het invullen van de gegevens kun je voornamelijk denken aan de naam van een persoon en de tijden waarop iemand aanwezig en afwezig zal zijn. Zodra je hier een helder overzicht van hebt gegeven, ben je meestal klaar met invullen. 

Software voor een digitale receptie

Er zijn meerdere systemen die een digitale receptie aanbieden, waardoor je op basis van jouw persoonlijke voorkeuren en wensen tot een keuze kunt komen. Hierbij kun je onder andere denken aan de manier van werken die jij graag wenst te hanteren. Wat voor software wil je gebruiken? De software moet in ieder geval voldoen aan de AVG-wetgeving, iets wat je van tevoren kunt controleren. Daarnaast kun je kiezen voor een eenvoudig of een geavanceerd systeem, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur die jij hierin hebt. Je hebt de mogelijkheid om bewust je eigen stijl toe te passen bij de keuze voor een systeem.