Samen in Zaken
Image default
Personeel

Onboarding programma

Goede werknemers vinden voor je bedrijf, dat wordt steeds lastiger. Er zijn geen garanties wat betreft hoe lang een werknemer bij jouw bedrijf blijft werken. Een derde van de werknemers gaat namelijk na een jaar al weg. Dit is niet goed voor je bedrijf. Je wilt het liefst zo veel mogelijk loyale werknemers. Een onboarding programma kan je hierbij helpen. Dit programma zal helpen nieuwe werknemers effectief en persoonlijk te boarden. Je wilt dat ze het bedrijf in een korte tijd goed leren kennen. Een onboarding programma leert ze de kernwaarden van je bedrijf en aan de hand van een game wordt dit overgedragen op een effectieve manier. Zo leren ze je bedrijf goed kennen op een leuke manier.

Medewerkers onboarden

Onboarding is het instromen van nieuwe medewerkers. Tijdens dit proces leren ze meer over hun rol, het team en het bedrijf. Het doel van onboarden is dat de nieuwe medewerker zich fijn voelt binnen de organisatie en uiteindelijk langer zal blijven. Als ze zich op hun plek voelen dan doen ze hun werk ook beter. Een goede onboarding leidt tot snellere integratie en een lager verloop. Verloop kost veel geld en ook het imago doet hier niks goed aan op. Je wilt het verloop dus zo laag mogelijk houden. Een onboarding programma draagt hieraan bij.

Het inwerken van de medewerkers met onboarding programma

Nieuwe werknemers aannemen is leuk, maar ze moeten ook ingewerkt worden. Je wilt ze natuurlijk zo snel mogelijk en zo efficiënt mogelijk inwerken. Een onboarding programma kan een nieuwe werknemer een stabiele basis bieden. Ze leren op een leuke en inspirerende manier snel over de organisatie en de kernwaarden. Zo kennen ze de organisatie sneller en vinden ze eerder hun weg binnen het bedrijf. Het is een handig en leuk concept. Wil je dit als bedrijf ook? Dan kun je een onboarding programma aanschaffen en de voordelen ervaren.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.simenco.com/onboarding-programma/