Samen in Zaken
Dienstverlening

Lekker op vakantie

Na een jaar hard werken wil je natuurlijk graag lekker op vakantie kunnen, zonder je zorgen te maken. Als ondernemer is dat natuurlijk misschien iets lastiger, maar niet onmogelijk wanneer je je personeel voldoende en juist hebt geïnstrueerd en je netwerk ook op de hoogte is van jouw afwezigheid. Er zijn natuurlijk ook nog een aantal praktische tips die je mee kunt nemen zodat je zeker weten van je vakantie kunt genieten.

Om met een gerust hart naar je vakantielocatie te kunnen vertrekken, is het handig om te zorgen dat je je werkzaamheden al voor je vakantieperiode gaat afbouwen. Maak bijvoorbeeld geen belangrijke afspraken meer wanneer je bijna weggaat maar draag deze over of plan ze in na je vakantie. Zo kun je ook de tijd nemen om je werkzaamheden af te bouwen en eventueel over te dragen. Zorg er dus ook voor dat je werknemers ook goed op de hoogte zijn van jouw lopende werkzaamheden. Beter teveel vertellen dan te weinig is hier het credo. Zo weet iedereen welke klussen hij of zij kan oppakken. Er ontstaat anders verwarring en dat is natuurlijk in niemands belang. Stel ook iemand aan die het proces moet overzien, bij voorkeur natuurlijk iemand die dit ook goed kan

Zorg ook dat je zakenrelaties op de hoogte zijn van je afwezigheid. Stuur een mailtje dat je weggaat en wees hier ook zo volledig mogelijk in. Zorg er ook zeker voor dat je een goede en complete out of office melding instelt op je e-mail zodat mensen weten wanneer ze antwoord van je kunnen verwachten of met wie ze anders contact kunnen opnemen. Zorg er bovenal ook voor dat je je telefoonservice goed geregeld hebt en dat jouw telefoon ook bij jouw afwezigheid netjes worden opgenomen. Eventueel is er ook een telefoondienst die je hierbij goed kunnen helpen.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.bizziphone.com/