Samen in Zaken
Image default
Woningen

Kun je zelf latex spuiten?

Wil je graag je muren spuiten met latex verf? Dan kun je dit in principe prima zelf doen. Wel zijn er een paar handige tips, die het latex spuiten een stuk makkelijker maken. Je wilt natuurlijk achteraf niet allerlei vlekken of banen zien, waardoor je het alsnog moet laten doen door een ervaren vakman. Daarbij komt ook dat je natuurlijk ook de beschikking moet hebben over de juiste apparatuur om de muren en plafonds te kunnen spuiten. Dus op de vraag of je het zelf kunt doen, is het antwoord ja. Maar of het verstandig is om te doen, dat is natuurlijk een tweede. Om ervoor te zorgen dat alles goed gebeurt, hebben we een aantal handige tips voor je. Doe er je voordeel mee dus. 

 

Zorg voor de juiste apparatuur

Wanneer je succesvol wilt kunnen laten spuiten, is de juiste apparatuur natuurlijk een absolute must. Deze kun je kopen, maar uiteraard ook huren. Houd er echter alleen wel rekening mee dat het huren of kopen van deze apparatuur voor éénmalige gebruik in verhouding relatief duur is. Vaak kun je er dan beter voor kiezen om het uit te besteden. Kies je er toch voor om hier zelf mee aan de slag te gaan, dan hebben we uiteraard ook wat tips voor je, hoe je dit het beste kunt doen.

 

De druk en de juiste verhoudingen

Voordat je aan de slag gaat met het latex spuiten van een muur na het stucen, is het belangrijk te weten dat je de spuiter op zo’n 200 bar druk moet zetten. Dit lijkt enorm hoog, maar is noodzakelijk voor het juiste effect. Nadat je dit hebt gedaan, kun je beginnen met het spuiten van de muur. Dit doe je door iedere baan voor de helft ten opzichte van de vorige te laten overlappen. Iets wat je bij het sauzen van een muur of plafond natuurlijk niet doen. Belangrijk is dus vooral dat je weet wat je doet en je beschikt over de juiste apparatuur.